*Nettavisen* Sport.

Straffemiss og kjempetabbe

Rosenborg sløste utilgivelig mot Zenit St. Petersburg i UEFA-cupen.

16.02.06 00:08

RBK-ZENIT 0-2: Det meste som kunne gå galt, gikk galt for Rosenborg onsdag. De skapte en 4-5 store sjanser, men misbrukte alle. I tillegg til et straffespark.

Tabbe
Som om ikke det var nok forærte keeper Espen Johnsen russerne 2-0-målet da han klarerte et tilbakespill i kroppen til en Zenit-spiller, og måtte se ballen rulle via russeren og inn i det tomme målet. Et mareritt for sørlendingen som har trent voldsomt på å bli bedre med beinet i vinter.

- Det var dårlig av meg. Det var en dårlig avgjørelse da jeg jo er lam med venstrebeinet, sier Espen Johnsen til TV 3.

- Men vi hadde en sånn dag i dag. Marginene var ikke med oss, legger han til.

Og har rett i det. Trønderne startet nemlig best.

Se her for utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Startet best
Daniel Braaten kom tidlig fri alene med keeper, men avslutningen gikk svakt rett på. Da trønderne misbrukte sine muligheter, tok Zenit vare på sin første sjanse.

Etter 22 minutter var RBKs backrekka så hullete som det er mulig å være. Bjørn Tore Kvarme stod feil, Andrei Arshavin løp alene mot mål og avsluttet knallhardt i nærmeste hjørne.

Åtte minutter senere fikk Rosenborg imidlertid en fantastisk sjanse til å utlikne. Daniel Braaten forsøkte å finte seg fri i feltet, men ble tatt. Dommeren pekte på straffemerket. Frode Johnsen gikk frem, skjøt til venstre for keeper, men Contofalsky kastet seg og slo ballen i tverrligger og ut.

- Straffespark skal i mål. Det var for dårlig. Men sånn er det, sier Frode Johnsen.

To minutter senere fikk alle de som fortsatt hadde et håp, det endelige beviset på at det ikke var RBKs dag. Espen Johnsen skulle klarere et tilbakespill, men skjøt i kroppen på Alexander Kerzhakov. Ballen trillet via russeren og inn i det tomme buret.

Etter hvilen hadde både Øyvind Storflor og Mikael Dorsin sjanse til å redusere, men uten å lykkes. Dermed blir det en nærmest håpløst oppgave for Rosenborg å komme seg videre i UEFA-cupen.

- Ikke umulig
- Det blir vanskelig, men ikke umulig, sier Frode Johnsen optimistisk.

RBK-trener Per Mathias Høgmo ville heller ikke grave seg ned.

- Vi skapte 5-6 relativt store sjanser mot et så godt lag som Zenit. Man kan nesten ikke forvente så mye mer, selv om vi mangler litt på presisjonen offensivt, sier han.

Returkampen spilles nemlig i Russland neste torsdag.

Se her for kampfakta fra alle onsdagens UEFA-cupkamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.