RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Straffeporto ga finale

Sist oppdatert:
Brasilianske Derlei ble matchvinner da Porto slo Deportivo La Couna ut av Champions League tirsdag kveld.

DEPORTIVO LA CORUNA - PORTO 0-1: Dermed er portugiserne i en europeisk finale for andre år på rad.

Laget vant UEFA-cupen i fjor, men er nå i sin aller første finale i Champions League. Dog vant Porto serievinnercupen i 1987.

Scoringen kom på straffespark i det 60. minutt, ved brasilianske Derlei. Straffesparket var helt korrekt idømt av matchens glimrende dommer Pierluigi Collina. Deco var på vei ut av feltet borte på siden, og ble unødvendig felt av César.

Lenge skadet
Derlei Silva, som er døpenavnet hans, var ekstatisk etter scoringen. Han har akkurat kommet tilbake etter en fire måneder lang skadeperiode.

- Når jeg fikk en slik retur til fotballbanen, tror jeg det må være mitt herligste øyeblikk i hele karrieren, sier Derlei.

Og da skal vi huske at han ble kåret til banens beste i UEFA-cupfinalen mot Celtic i fjor.

- Dette er den beste måten å få takket mine lagkamerater for all støtten jeg fikk under min skadeperiode.Treneren
Lagkompisen Costinha, som sendte Manchester United ut av Mesterligaen tidligere i vinter, sa etter kampen at trener Jose Mourinho hadde bedt dem om å beholde roen.

- Han sa at det var den største kampen i hele vårt liv. Men selv om vi skulle få et baklengsmål, så trengte vi fortsatt bare ett mål for å gå videre. Og vi fulgte de instruksene til punkt og prikke, sier Costinha, ifølge AFP.

To favorittlag?
Han må nå muligens se treneren forsvinne til klubbens potensielle Mesterligafinale-motstander Chelsea etter sesongen.

Imidlertid håper Costinha på Monaco I finalen. Ikke så rart, siden han spilte en periode i klubben, og vant det franske seriemesterskapet med dem i 2000.

- De er et lag etter mitt hjerte, fordi de gav meg gjennombruddet i internasjonal fotball. Det hadde vært helt fantastisk å få dem i finalen. Da blir det begge favorittlagene mine i finalen, sier Costinha.

Liten trøst
Det eneste Deportivo kan trøste seg med nå, er at klubben har rekorden i antall minutter uten å slippe inn baklengsmål på hjemmebane i Champions League. De tok rekorden med ett fattig minutts margin fra Juventus. Deportivo holdt nullen på Riazor i 723 minutter fra 25. februar 2003 til 7. april 2004.

Scoringen var fortjent nok i en sjansefattig kamp til da. Derlei holdt på å sprekke nullen bare 30 sekunder etter pause. Deco la inn fra høyre, og Derlei stupte fram og headet i stolpen.

Utvist
Det ble ikke lettere for hjemmelaget, da stopperen Nouredine Naybet pådro seg sitt andre gule kort i kampen - og fikk dermed rødt kort.

Det var for øvrig rødt kort nummer 200 i Champions Leagues historie. Det aller første fikk PSV-backen Adri van Tiggelen, da han ble utvist den 25. november 1992 – mot nettopp Porto.

Første omgang var ekstremt sjansefattig, på ett unntak. Hjemmelaget hadde kampens største sjanse, da Valeron plutselig sto helt alene sju meter fra målet. Men avslutningen gikk ukonsentrert utenfor.

Filming
Etter scoringen ble det mer åpen fotball, siden hjemmelaget kastet mye folk framover for å score de nødvendige målene. Diego Tristan kom innpå for hjemmelaget – og spilte seg til et par gode muligheter.

Han forsøkte også å spille seg til et straffespark på overtid. Men det er ikke spesielt lurt når Pierluigi Collina står fem meter fra: Ubønnhørlig gult kort til Tristan for filming, og Deportivo på trynet ut av Champions League.

Dermed ble det altså Porto som skal spille Champions Leacue-finalen på Schalke 04s hjemmebane i Gelsenkirchen 26. mai. Motstander blir enten Monaco eller Chelsea.

Kampen ble fulgt direkte her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere