*Nettavisen* Sport.

Straffer Adebayor

Foto: ANDREW YATES (AFP)

Sjefens støtte hjalp lite for Emmanuel Adebayor.

17.09.09 16:11

Emmanuel Adebayor har blitt dømt nedenom og hjem for oppførselen han viste fram under gjensynet med Arsenal forrige helg.

Onsdag varslet til og med Manchester City at de kommer til å godta en eventuell straff.

Torsdag kom dommen. Ifølge BBC er Adebayor utestengt i tre kamper for voldelig adferd. Det betyr at han mister byderbyet mot Manchester United, cupkampen mot Fulham og ligaoppgjøret mot West Ham.

«Idioter som ønsker bråk»
Tottenham-manager Harry Redknapp godtar heller ikke 25-åringens oppførsel.

- Jeg synes ikke noe om folk som sparker noen, er voldelige på banen og det var galt av ham å løpe en hel banelengde for å feire målet, sier Redknapp til The Mirror.

Men der stanser også sjefens fordømmelse av den tidligere Arsenal-spilleren. Redknapp mener fokuset også bør rettes mot supporterne og måten de oppfører seg på under kamp.

- Det er ikke målfeiring som starter opptøyene. Det er idiotene som ønsker å lage bråk.

- Det er veldig vanskelig å tenke klart når du mottar dritt gjennom hele kampen, slik Adebayor gjorde, legger Redknapp til.

Hva slags folk er dette?
Tottenham-sjefen er sikkert vant til å motta en og annen hatsk melding fra tribunen, han også. Slik de fleste Premier League-stjernene er nødt til uke etter uke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han spør derfor hva galt Adebayor har gjort, annet enn å markere scoringen sin.

- Jeg sier ikke at det han gjorde var riktig, men hvis man aldri kan nærme seg motstanderlagets supportere etter en scoring, er noe fundamentalt galt.

- Hva slags galninger er det som ønsker å starte opptøyer? Hva slags folk føler behov for å fornærme spillere og starte opptøyer? Hvorfor kan de ikke se på kampen i stedet?

Earle: - Fortjener sin straff
Den 62 år gamle Tottenham-manageren går dels mot strømmen med sitt utspill. I sin spalte i The Sentinel tar tidligere Wimbledon-spiller Robbie Earle til orde for at afrikaneren fortjener straff.

- Adebayor bør få en utestengelse for sin overdrevne målfeiring mot Arsenal – selv om supporterne provoserte ham. Jeg kunne unnskyldt ham om han hadde scoret i den andre enden av banen, ettersom følelsene tar overhånd og mange spillere selv ikke husker målfeiringen.

- Det gjaldt ikke denne gangen. Det faktum at han løp en hel banelengden for å hovere foran Arsenal-fansen, tyder på at dette var en planlagt manøver. Noen supportertilrop går over grensen, spesielt når de involverer spillernes familier. Men på generell basis er vi profesjonelle og må selv ta ansvaret når vi krysser grensen, konkluderer Earle i sin spalte.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.