Straffet av sine egne

Foto: Marit Hommedal / Scanpix.

Martin Andresen og Bengt Sæternes kunne juble etter sluttdrama mot Brann.

18.10.09 23:51

BRANN-VÅLERENGA 1-2:

De har vært som en jojo i år, Vålerenga, men de har fått det til å gå riktig vei i den viktigste delen av sesongen: Vålerenga tok søndag kveld sin fjerde strake seier i Tippeligaen, klatret opp til førti poeng, og er bare tre bak Brann som inneholder den siste plassen som gir spill i neste års Europa-cup.

Det er en gedigen opptur for manager Martin Andresen etter sensommerens trøstesløse resultatrekke, og seieren mot gamleklubben var høyst fortjent.

Vålerenga åpnet best, og Luton Shelton fikk fra nær liggende posisjon nikket inn ledermålet etter en halvtimes spill. Hjemmelaget utlignet etter et vakkert angrep tidlig i andreomgangen da Petter Vaagan Moen bredsidet inn ballen, og kunne tatt ledelsen da samme mann hamret løs fra rundt 20 meter kvarteret før slutt, bare for å få tverliggeren til å vibrere.

I stedet var det Vålerenga som orket og ville mest, og like før ordinær tid var over, dukket en gammel bergenserkjenning opp: Bengt Sæternes kan å bruke hodet, nikket kontrollert inn 2-1-målet, og Klanen var i ekstase.

- Jeg er veldig fornøyd med seieren, og det er fantastisk å avgjøre på slutten der. I andre omgang får vi det sånn som vi ønsker, men klarer ikke helt å utnytte de rommene som er, og skaper ikke nok sjanser. Så var det moro for Bengt på en dårlig dag å avgjøre kampen, sier Andresen til TV 2.

- Det er lenge siden jeg har sett et så svakt Brann-lag, sa en tydelig skuffet Steinar Nilsen etter kampen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.