Straffet ikke Chelsea

Foto: AP/Scanpix

Da Manchester United skulle klatre opp i ryggen til Chelsea, sviktet de røde som mest.

26.09.10 16:37

BOLTON - MANCHESTER UNITED 2-2:

Lørdagen inneholdt den ene gavepakken etter den andre for Manchester United. Først sørget byrival Manchester City for å slå serieleder Chelsea, så sjokkerte West Bromwich Albion Arsenal på hjemmebane og dermed var bordet dekket for et United-lag som har slitt i sesonginnledningen.

Med seier mot Bolton på søndag kunne Sir Alex Fergusons menn klatre helt opp i ryggen til Chelsea.

Men i stedet for å befeste posisjonen som tittelutfordrer, sviktet de røde fullstendig.

Kun takket være en stuss av innbytter Michael Owen kunne United ta med seg ett poeng fra Reebok Stadium.

Sjokkstart fra Bolton
Allerede etter to minutter kunne United tatt ledelsen. Wayne Rooney spilte fri Dimitar Berbatov på glimrende vis, men etter tre mål mot Liverpool, hvorav ett på brassespark, kunne det virke som om bulgareren tror han kan score på alt. I stedet for å slå inn til en helt fri Ryan Giggs, valgte Berbatov å skyte fra skrått hold.

Avslutningen var ikke i nærheten av samme klasse som det han viste mot Liverpool og ballen gikk langt utenfor.

Og da bortelaget ikke tok var på sin første mulighet, var det Bolton som skulle vise United hvordan man scorer mål på Reebok Stadium.

Først skjøt Chung-Yong Lee via Patrice Evra og skuddet strøk stolpen. Men på den påfølgende corneren satt den for Bolton.

Martin Petrov slo hjørnesparket og da ingen United-spillere fikk klarert, satte Zat Knight hælen til og styrte ballen i det lengste hjørnet. Patrice Evra, mannen med ansvaret for bakerste stolpe sto midt i målet og rakk aldri bort.

Dermed ledet Bolton 1-0 allerede etter seks minutter.

Vakkert Nani-mål
Og det var startskuddet for en meget underholdende førsteomgang. Manchester United hadde ballen mest, men Bolton var skumle på kontringene sine og tillot ikke United å skape store sjanser.

Riktignok kom Sir Alex Fergusons menn til gode skuddmuligheter, men avslutningene var for svake gang etter gang. Og etter 17 minutter var det nær ved at Bolton doblet ledelsen. Et frispark ble stusset videre av Kevin Phillips og John Elmander kom stormende bak.

Men svensken bommet på ballen og Edwin Van der Sar fikk avverget muligheten.

Og når Bolton ikke utnyttet muligheten til å ta en 2-0-ledelse mot Manchester United, skulle selvfølgelig gjestene svare. Det måtte en dribleglad portugiser til for å sette Jussi Jääskelainen ut av spill.

Nani tok nemlig ballen i egne føtter, dro seg forbi tre Bolton-spillere, før han skjøt i langhjørnet. 1-1, og vi var like langt på Reebok Stadium.

Rooney ut etter en time
Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor. United hadde ballen, men slet med å skape åpenbare målsjanser.

Etter en times spill forlot Wayne Rooney banen etter nok en kamp langt under pari, og like etter skulle det komme nok et mål i mot for United.

Martin Petrov vant ballen etter en United-dødball, og slo helt over på motsatt ving der Lee ventet. Han tok med seg ballen, slo inn til Elmander, som vendte opp og slo gjennom Petrov som kom på løp. Han dro skuddfinta på Ji-Sung Park og klinte til. Skuddet hadde retning rett på Van der Sar, men på veien dit gikk ballen via Darren Fletcher og dermed var Uniteds målvakt utspilt.

2-1 til Bolton etter 67 minutter og det begynte å se mørkt ut for Uniteds håp om å knapp inn på serieleder Chelsea.

Men så gjorde Sir Alex Ferguson nok et bytte. Darren Fletcher måtte vike plassen sin til fordel for Michael Owen. Skulle den tidligere Liverpool-spilleren være mannen som berget United?

Owen utlignet
Det var Bolton som fikk den neste store sjansen, da Johan Elmander nok en gang fikk muligheten til å gi Bolton en tomålsledelse, slik han også kunne gjort i førsteomgangen. Svensken gjorde alt rett da han stjal ballen fra Jonathan Evans, vippet den forbi midtstopperen, men alene gjennom med Van der Sar skjøt Elmander over.

Og skal man slå Manchester United må man score på mulighetene sine. Det vet også Elmander. Og akkurat slik United svarte i førsteomgangen, skulle hjemmelaget nok en gang bli straffet.

Nani slo frisparket, Michael Owen kom seg fri inn i feltet og stussen til spissen gikk via stolpen og i mål. United hadde svart igjen.

Men der United tidligere har vært kjent for å avgjøre kamper i sluttminuttene, kom de aldri til de helt store sjansene mot slutten. I stedet var det hjemmelaget som skapte farligheter og fort kunne fått med seg en sterk hjemmeseier.

Med lørdagens uavgjort ligger United på andreplass med tolv poeng, tre poeng bak serieleder Chelsea. Bolton ligger på tolvteplass med sju poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.