*Nettavisen* Sport.

Strålende odds på Lyon-tap

Foto: Getty Images / All Over Press

Lyon reiser til nord-Frankrike for å møte et virkelig formlag, og vår oddsekspert mener det er verdt å spille på deres motstander.

19.01.14 13:03

Sportspills øvrige søndagstips:
V65 Sørlandet: Det ser grønt ut
Tipping: Søndagens tippekupong

Denne artikkelen er oversatt og tilrettelagt av Jens Friberg, tipsene er utarbeidet av Steven-Lee Holmdahl.

Nettavisen kan glede alle odds- og tippeinteresserte med at vi har ansatt Steven-Lee Holmdahl som ny ekspert på Sportspill.no. Steven har gjennom sine fire år i Aftonbladet opparbeidet seg et renommé som en av Nordens fremste oddseksperter.

Her kan du lese mer om Steven.

Interessant oddsprogram i dag, med kamper fra alle de store ligaene utenom Bundesliga. Spillemessig finnes det trivelig odds overalt, men rent sportslig stikker oppgjøret på Stamford Bridge seg ut. Chelsea prøver å hekte Manchester United av i kampen om gullet. Og med verken Wayne Rooney eller Robin van Persie klar til spill, er det fordel Mourinho. Følelsen sier imidlertid at det er bedre å satse på livespill i denne kampen.

Dagens singel
Atalanta - Cagliari, H 2,25

Singelen i dag kommer fra Serie A, og det er to tabellnaboer som møtes i en interessant match. Jeg tror imidlertid at Cagliari kan komme til å betale prisen for sine manglende spillere. De har som kjent solgt Radja Nainggolan, som er både ballvinner og playmaker i en og samme spiller, og han etterlater et enormt tomrom etter seg.

I dagens kamp må de også klare seg uten suspenderte Mauricio Pinilla, som har tre mål og to assist. Nene, som står med to mål og to assist, er fortsatt savnet. De stod imot Juventus i drøye 70 minutter forrige helg, men etter det raknet det, og det ville ikke overrasket om det går på en ny smell i dag.

Atalanta har også sine problemer, og spesielt høyrebackposisjonen er skadelidende - her mangler de Benalouane, Bellini og Scaloni. På de øvrige posisjonene er alle friske og raske. Maxi Moralez utgjør sammen med German Denis en skarp angrepsduo.

Cagliari har mistet mye av tyngden på midtbanen uten Radja Nainggolan, og Atalanta har på hjemmebane kapasiteten til å utnytte dette. 2,25 på H er fullt godkjent.

Klikk her for å levere dagens singel

Dagens avslag
Numancia - CD Lugo, H 1,75

Jeg holder meg som regel borte fra de store hjemmefavorittene i Liga Adelante. Hjemmebanefordelen betyr ikke så altfor mye - se for eksempel på Recreativo de Huelva, som bare har 4-4-4 hjemme på Colombino. Dessuten er det veldig små forskjeller mellom lagene. Mirandés, som ligger under nedrykksstreken, har fortsatt bare fem poeng opp til playoff-plass. Det sier sitt.

Numancia, som har 4-4-2 hjemme, skal ses som favoritt i dag, men 1,75 i odds er flere tiendeler i underkant. CD Lugo har på sin side en virkelig trist resultatrekke bak seg, men det er ikke lenge siden laget var oppe og kjempet i toppen av tabellen. For nå tilbake to spillere i form av Rafa García og David de Coz. Numancia er favoritt, men oddsen gir helt enkelt altfor dårlig betalt. Pass på!

Dagens langskudd
Reims - Lyon, H 3,00

Veldig merkelig oddssetting i denne kampen. Lyon har en helt grei stall, men man får ikke hakeslepp når laget spiller. Det finnes klassespillere som skiller seg ut, men som en helhet finnes det en del brister. 2,15 på B virker å være mer basert på gamle meritter, i stedet for hvordan styrkeforholdene faktisk ser ut.

Lyon-trener Rémi Garde har tatt ut følgende tropp: Gorgelin, A.Lopes – Bedimo, Bisevac, B.Koné, M.Lopes, Umtiti, Zeffane – Ferri, G.Fofana, Gonalons, Gourcuff, Grenier, Malbranque – Benzia, B.Gomis, Lacazette, Briand. På skadelisten finner vi fortsatt M. Dabo og Plea.

Reims trives aldeles utmerket når de ligger på kontring, som mot Lille forrige runde, og de kommer nok frivillig til å overlate taktstokken til Lyon - til tross for at de spiller på hjemmebane. Diego, Malherbe, Conte, Peuget og Ouali savnes på grunn av skader. Men det ser verre ut enn det det er - ingen av dem hadde vært aktuelle for en plass i startoppstillingen.

Lyon har ikke bevist at de burde settes til 2,15. Spillverdien er utvilsomt størst på Reims - selv om jeg ville foretrukket en "draw-no-bet"-forsikring.

Klikk her for å levere langskuddet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.