Strand klar for niende gang

ATEN (TV 2 Nettavisen): Roar Strand har deltatt i Mesterligaen åtte ganger før, men fortsatt er det spesielt for ham å spille europakamper for RBK.

13.09.04 15:12

Rett fra et uvanlig 1-4-tap for Vålerenga på Lerkendal til en skikkelig heksegryte i Aten for å møte hjemmesterke Panathinaikos. Nok til å skremme vannet av urutinerte unggutter.

Men Roar Strand er verken unggutt eller urutinert. Han har vært med før.

Snart hundre
92 ganger har Roar spilt europeiske kamper for Rosenborg. 55 av disse i Mesterligaen. Det er mest av samtlige i RBK. Og han gleder seg.

- Det er som da du var liten. Det var noe spesielt med julaften. Hverdager var det nok av. Sånn er det med oss og Mesterligaen også, forteller 34-åringen til TV 2 Nettavisen.

Ny kamp
Han mener stortapet for VIF ikke har betydning for oppgjøret mot Panathinaikos i morgen.

- Nei, det blir en helt ny kamp, og helt andre motstandere. Nå var jo kampen mot VIF mye jevnere enn resultatet viser. For all del, Vålerenga var gode de, men de scora på sjansene sine. Hvilket vi ikke gjorde.

- Vi blir nødt til å være mye mer konsentrerte mot Panathinaikos enn vi var mot VIF. Vi var veldig nølende i enkelte situasjoner, der det ble noen misforståelser om hvem som skulle ta ballen og sånn, understreker Strand.

Kan ikke gresk!
I Aten venter et vanvittig trøkk på Rosenborg-spillerne. Apostolos Nikolaidis Stadion er meget intim og tar 17.000 elleville greske fans. Det bryr Strand seg lite om.

- De får skrike så mye de vil. Det bryr jeg meg ikke om. Jeg forstår jo ikke gresk!

- Bare vi får dem stille til slutt, så må de bare skrike underveis, sier Strand og understreker at han tror på seier.

Nå har ikke Rosenborg hatt så veldig god statistikk på bortebane i Mesterligaen.

- Nei, men vi gjorde det jo brukbart i UEFA-cupen på bortebane, så vi har forbedret den biten. Men det er jo klart at motstanden nok er tøffere i Champions League, avslutter RBK-veteranen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag