*Nettavisen* Sport.

Strandberg: - RBKs begrunnelse er feil

SJOKKBESKJEDEN: Kort tid før RBKs hjemmekamp mot Lillestrøm ga Strefan Strandberg streikebeskjeden. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Styrelederen: - Nå har årsakene endret seg siden sist jeg snakket med ham.

09.06.14 22:54

RBK - LSK 3-1:

LERKENDAL (Nettavisen): Per Joar Hansens Rosenborg tok tre viktige poeng mot Lillestrøm på Lerkendal mandag kveld.

Men det er en annen rosenborger som stjeler overskriftene denne pinsedagen.

Stefan Strandberg overrasket nemlig med å nekte å spille kampen på grunn av kontraktsmessige forhold. Midtstopperen skal ha gitt beskjed om streiken kort tid før kamp, og Strandberg sto oppført i elleveren da klubben publiserte lagoppstillingene halvannen time før start.

- Fått for lite info
Ifølge styreleder Ivar Koteng er Strandberg og klubben enige om at de skal skille veier i sommer. Midtstopperen ønsker et klubbskifte. Og streiken kommer av at Strandberg føler det har vært dårlig kommunikasjon mellom klubb og spiller angående et eventuelt salg.

- Han føler at han har fått for lite informasjon om hva vi gjør for å selge ham. Det er bakgrunnen for at han ikke ville spille kampen, sier Koteng.

Selv er Strandberg av en annen oppfatning. Han møtte ikke opp i pressesonen etter kampen, men sier følgende til lokalavisen i en uttalelse.

- Helsemessige forhold i nær familie i tillegg til uenigheter rundt informasjonsflyt gjorde at jeg allerede på fredag ga klubben beskjed om at jeg antakelig ville ha problemer med å være godt nok mentalt forberedt på kampen, sier han til adressa.no via rådgiver Jan Ludvigsen.

Og legger til:

- Videre var mitt ønske å holde bakgrunnen og forholdene rundt, internt i klubben. Styreformannens påstand om at jeg mener de ikke har gjort nok for meg, er det feilaktig å oppgi som grunn fra RBKs side, sier Strandberg.

- Nå har årsakene endret seg siden sist jeg snakket med ham, er Kotengs svar direkte under TV 2s Fotballkveld i 22.40-tiden mandag.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPPGITT: Per Joar Hansen fikk en tung start på mandagen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

- Kan dra en annen plass
Når Rosenborgs hardt pressede trener møter pressen etter seieren mot LSK, blir han bombardert med Strandberg-spørsmål. Og Per Joar Hansen prøver så godt han kan å svare for seg.

- Vi skal ikke la dette overskygge kveldens prestasjon. Nå skal vi rose spillere som leverte en god kamp, og som viser at vi har spillere som blør for drakta. Det er dem som står ute på matta i dag som ønsker å være her, og det er dem vi skal bygge videre på. De som ikke vil være i Rosenborg skal få lov til å dra en annen plass, sier Perry til Nettavisen.

- Er Strandberg ferdig i Rosenborg?

- Det er en sak mellom Strandberg og klubben, men jeg har i hvert fall vært klar og tydelig på hva jeg ønsker.

- Hva ønsker du?

- Jeg har sagt hva jeg mener om det til klubben, og nå får klubben og Stefan Strandberg diskutere videre. Jeg er ferdig med saken, sier Perry.

Fortalte spillerne nyheten
RBK-treneren fikk beskjed om Strandberg-streiken to timer før kampstart, og en halvtime før spillermøtet.

Der avslørte han nyheten til spillerne. Perry forteller at han er glad han er rutinert nok til å takle situasjoner som oppstår brått og uventet.

- Jeg ble litt oppgitt, men man må bare være ærlig og si direkte til spillerne hva som har skjedd.

- Hvordan reagerte spillergruppa?

- Det er klart, de blir oppgitte når en spiller streiker før en kamp, da blir man selvsagt oppgitt. Det skjønner alle, sier Perry til Nettavisen.

- Hva må Strandberg gjøre for å spille under deg igjen?

- Akkurat det har jeg sagt til klubben.

- Hva slags forhold har du og Strandberg?

- Jeg har et meget godt forhold til ham, og har alltid hatt det. Han var en viktig spiller for meg på U21-landslaget og gjorde en god jobb. Jeg har et vanlig forhold til ham som jeg har med alle spillerne.

- Hvorfor velger en kapteinstype som Strandberg å gjøre sånn som dette?

- Det er et godt spørsmål, men det må du spørre han om, avslutter Perry.

Strandberg var til stede på Lerkendal under kampen mot Lillestrøm, men var ikke å se i pressesonen etterpå. Han var således ikke tilgjengelig for en kommentar.

- Kan ikke oppføre seg sånn
Styreleder Ivar Koteng møtte imidlertid opp. Til Nettavisen sier han at klubben raskt skal avgjøre Strandbergs skjebne etter streiken mot Lillestrøm.

- Vi synes oppførselen er veldig spesiell, men han har kanskje noen grunner vi ikke vet så mye om. Men en profesjonell idrettsutøver kan ikke oppføre seg sånn, sier Koteng.

Klikk på bildet for å forstørre.

FERDIG?: - Sjansene for at han har spilt sin siste kamp her er veldig stor, sier styreleder Ivar Koteng. Foto: Ned Alley (NTB Scanpix)

- Hva slags konsekvenser får dette?

- Det skal vi undersøke på tirsdag. Vi må unngå å bestemme alt når vi er litt opprørte, men vi skal se på det i morgen. Sjansene for at han har spilt sin siste kamp her er veldig stor. Vi må prøve å finne spillere som ønsker å drive toppidrett. Jeg anser sjansene 90/10 for at han er ferdigspilt her, sier Koteng.

Han understreker at klubben har jobbet for å selge Strandberg, men foreløpig har det ikke kommet noen bud.

- Nei, det har vært lite interesse. Og den blir sikkert ikke større nå. Den smarteste måten å bli solgt på er å spille gode kamper for en klubb som Rosenborg, sier han.

- Er det like aktuelt å selge ham til norske som utenlandske klubber?

- Han ønsker å bli solgt, og vår intensjon er bare å selge ham. Men foreløpig har det ikke vært noen klubber som har vært aktuelle, sier Koteng til Nettavisen.

- Hvorfor vil han bli solgt?

- Han tenker sikkert på karrierestigen.

- Hvordan reagerte han under samtalen deres?

- Det kan jeg ikke si noe om, men han var overbevist om at han gjorde det rette, avslutter Koteng.

Skal ringe Strandberg
RBK-kaptein Tore Reginiussen var vag i svarene da han møtte Nettavisen og resten av pressekorpset etter kampen.

- Dette er en sak vi løser internt, jeg har ikke lyst til å si noe om det. Jeg skal la ham snakke selv, sier Reginiussen til Nettavisen.

- Men det er en spesiell situasjon, det er det ikke tvil om, sier RBK-kapteinen.

- Tror du at du har spilt din siste kamp sammen med Strandberg?

- Det vet jeg ingenting om. Kommer han tilbake, spiller jeg gjerne med ham igjen, det er ikke noe problem, sier Reginiussen til Nettavisen.

Kaptein Reginiussen sier at han ikke skal være delaktig i å løse situasjonen, men at han kommer til å ta kontakt med Strandberg for å ta en prat.

- Jeg kommer helt sikkert til å ringe ham, sier RBK-stopperen.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIKTIG SEIER: Ole Selnæs og Rosenborg kunne juble for tre viktige poeng mot Lillestrøm. Her jubler førstnevnte etter sin 1-0-scoring i første omgang. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Perry & co fikset biffen uten Strandberg, og tok til slutt en nokså fortjent 3-1-seier foran snaut 11.000 tilskuere i sola på Lerkendal. Ole Selnæs, Tobias Mikkelsen og Riku Riski scoret for hjemmelaget, mens Frode Kippe sto bak gjestenes nettkjenning.

Strandbergs streik førte til at RBK bare hadde tre utespillere på benken. Da passet det dårlig at Nicki Bille Nielsen måtte gi seg allerede før det var spilt ti minutter, og inn kom Alexander Søderlund.

Stor LSK-sjanse
Rosenborg eide kampen den første halvtimen, men det var Lillestrøm som kom til kampens første store mulighet. Erling Knudtzon fant Moryke Fofana med en flott 45-graders pasning, men ivorianeren sleivet ballen rett på Daniel Örlund.

Svensken ble foretrukket fra start mot Lillestrøm etter å ha sittet på benken hele vårsesongen, med unntak av et innhopp de siste ti minuttene mot Godset forrige runde.

Det var hjemmelaget som var best i første omgang, og det var hjemmelaget som fikk kampens første scoring. En corner falt ned i beina på Ole Selnæs, og fra ti meter banket han den langs bakken og i mål bak Arnold Origi. Helt fortjent scoring, og 1-0 til Rosenborg, noe som også holdt seg til pause.

Klikk på bildet for å forstørre.

1-0: Her ordner Ole Selnæs ledelse til Rosenborg. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Dommerfeil
Lillestrøm ble samtidig snytt for en mulighet alene med keeper i første omgang. Petter Vaagan Moen ble spilt alene gjennom, men linjemannen vinket for offside. Reprisene viste imidlertid at LSK-spilleren var onside, og i tillegg var han på egen banehalvdel da pasningen gikk. Det var rett og slett en svak avgjørelse av dommerteamet.

Stian Ringstad har slitt med en småskade de siste ukene, og landslagsbacken orket bare én omgang på Lerkendal. I andre omgang fikk Simen Kind Mikalsen prøve seg på venstreback. Og det tok ikke lang tid før han fikk kjørt seg.

Riku Riski kjørte nemlig karusell med Kind Mikalsen og slo ballen langs bakken inn i feltet. På bakerste stolpe ventet Morten Gamst Pedersen, men veteranen klarte ikke å skyte ballen i mål fra én meter. Det er smått utrolig, men LSK-fansen kunne puste lettet ut.

Minuttet senere var det hjemmelagets fans som kunne puste lettet ut. Ohi Omoijuanfo ble spilt fint fri innenfor 16-meteren, men LSK-ungguttens skudd gikk rett på keeper.

Frode van Persie
Da bestemte Frode Kippe seg for å ta saken i egne hender. Etter en corner og RBK-klarering ble ballen pumpet tilbake i feltet, og der befant Kippe seg plutselig helt alene. Med all tid i verden banket han ballen i mål på halv volley på ekte Robin van Persie-vis, og dermed sto det 1-1.

Klikk på bildet for å forstørre.

UTLIGNET: Frode Kippe scoret et flott mål. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)


RBK-spillerne ville ha offside på Kippe, men reprisene ga ikke noe klart svar.

Rosenborg satte innpå Tobias Mikkelsen for å skape mer trykk fremover, og etter 62 minutter burde dansken ha satt sitt preg på kampen. Mikkelsen ble spilt helt fri innenfor 16-meteren, men avslutningen gikk håpløst til side for mål.

RBK-utlendingene fikset biffen
20 minutter før slutt traff dansken så mye bedre. Fra 25-30 meter banket han nemlig ballen i mål på halvspretten på fantastisk vis. Dermed sto det 2-1 til RBK, men det spørs om ikke Origi i LSK-buret skulle ha tatt skuddet.

Minuttet senere punkterte Riku Riski kampen for trønderne. Jonas Svensson, som spilte høyreback for anledningen, kom seg rundt i feltet og slo et innlegg på bakerste stolpe. Der ventet Riski, og finnen smalt ballen i mål på hel volley.

Det var spikeren i kista for LSK, som frem til det hadde hengt bra med i kampen. Kampen endte dermed 3-1 til hjemmelaget.

Rosenborgs neste kamp spilles allerede på torsdag, når Start venter i Kristiansand. Lillestrøm møter Strømsgodset på Åråsen samme dag.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.