*Nettavisen* Sport.

Strands tilstand skal være stabil

Foto: Erichsen, Jarl Fr./Scanpix

- Han er i gode hender, sier Raufoss-trener Espen Haug.

26.09.12 13:57

Det var tirsdag at Raufoss-spiller Pål Strand kollapset under en treningsøkt i Storhallen på tettstedet i Vestre Toten.

Den tidligere landslagsspilleren ble raskt fraktet til Oslo sentralsykehus. Onsdag skal Strand ha hatt stabil puls, og ifølge TV 2 skal situasjonen nå være stabil.

- Tilstanden er stabil etter at Pål fikk hjertestans på trening i går. Han er i gode hender, sier trener Espen Haug til TV 2 Sport.

Han skal fortsatt ligge i respirator ved sykehuset i hovedstaden, skriver Oppland Arbeiderblad.

Etter det lokalavisen kjenner til skal Strand ha falt om tidlig under tirsdagens treningsøkt. Han skal også ha svelget tungen, men trenerteamet fikk raskt åpnet luftveiene igjen.

Fortsatt uavklart
Deretter skal 36-åringen har blitt behandlet med hjertestarter, før han ble sendt til Gjøvik sykehus. Situasjonen skal ha vært kritisk for Raufoss-spilleren i ambulansen.

Etter behandling på Gjøvik, ble fotballspilleren fløyet til Oslo. Hvordan tilstanden er onsdag er fortsatt altså ikke avklart.

- Vi regner med å få en tilbakemelding så fort de vet noe mer. Familien og vår trener Espen Haug er i Oslo. Det er klart at dette preger oss veldig, sier Åge Larsstuen i Raufoss til oa.no.

God behandling
Larsstuen er daglig leder i Raufoss IL, og kontaktperson for klubben og familien i denne saken. Han mener Strand fikk den beste hjelpen han kunne får så fort han kollapset.

- Nå er ikke jeg noen lege, men jeg mener han fikk den beste hjelpen han kunne få av dem som var til stede, før beredskapsstyrken i Raufoss Industripark kom, sier Larsstuen.

Raufoss-trener Espen Haug, og Strands far, Tom, reiste tirsdag til Oslo for å være sammen med 36-åringen på sykehuset. Haug og Strand spilte en tid også sammen i Lillestrøm.

- Det var en veldig ubehagelig opplevelse – det sier seg selv. Nå krysser hele klubben fingrene for at det skal gå bra med Pål, sier Haug til lokalavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.