*Nettavisen* Sport.

Streng straff for Bellamy-dytt

Foto: AP/Scanpix

Jake Clarke (21) må vente tre år før han igjen kan se Manchester United.

Supporteren som stormet banen etter at Manchester United avgjorde lokaloppgjøret mot City på overtid, har fått sin strenge dom.

Bildene av en illsint Craig Bellamy, som dyttet til den ivrige supporteren på overtid i det høydramatiske lokaloppgjøret i Manchester den 20. september, har gått verden over. Nå har supporteren fått sin dom: Han må holde seg unna fotballarenaer i tre år.

Jake Clarke (21) var mannen som stormet banen da Michael Owen avgjorde lokaloppgjøret til Manchester Uniteds fordel mot Manchester City.

- Jeg ble overbegeistret og ville bare feire sammen med spillerne, uttalte Clarke til sitt forsvar.

- Jeg er helt knust. Jeg vet det var en dum reaksjon, men jeg ville bare feire, sier han.

Selv om han er en angrende synder, hjelper det lite for 21-åringen. Tre år er dommen, hvilket er vanskelig å takle for Clarke som, ifølge sin forsvarer, er på rundt 40 profesjonelle fotballkamper i løpet av et år.

Forsvareren tror også at den strenge dommen kan forklares med at bildene av Bellamy og supporteren er spredt verden rundt.

- Det er mange som har løpt ut på en fotballbane og sluppet unna med en advarsel og bot. Dersom Bellamy ikke hadde tatt affære, ville denne saken forsvunnet i det stille med en langt mildere dom, hevder forsvarer Ian Huggan.

21-åringen fikk også en bot på 305 pund – tilsvarende rundt 2850 kroner.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag