Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strømmen-spiller dopinganmeldt

Foto: Kay Stenshjemmet, Romerikes Blad
Sist oppdatert:
Spilleren tatt for kokainbruk og risikerer utestengelse i to år. – Forståelse for at det reageres strengt, sier Strømmen-leder.

Strømmen-spilleren er av Påtalenemnda i Antidoping Norge anmeldt til Domsutvalget i NIF for brudd på dopingbestemmelsene i NIFs lov, skriver Romerikes Blad.

- Det er en streng reaksjon, men det er vurdert som en alvorlig forseelse. At det slås hardt ned på slike saker har jeg forståelse for, sier daglig leder i Strømmen IF Per Nygren etter å ha motatt avgjørelsen fra Antidoping Norge.

Strømmen-lederen sier at saken er en stor belastning for klubben. Han ønsker nå å sette en sluttstrek så hurtig som mulig.

- Tatt for kokain
Påtalenemnda har lagt ned påstand om at utøveren blir suspendert med øyeblikkelig virkning og at han mister retten til å delta i konkurranser, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tilitsverv for et tidsrom av to år.

- Prøven, som ble tatt etter Strømmens hjemmekamp mot Mjøndalen i september 2010, inneholdt ifølge analyserapport fra Norges laboratorium for dopinganalyse metabolitter av benzoylecgonine, ecgonine methylester, som er i overenstemmelse med inntak av kokain (stimulerende stoff, dopingklasse S6), skriver Antidoping Norge i en pressemelding.

Romerikes Blad var i ettermiddag i kontakt med spillerens advokat Eirik N. Monsen. Han hadde ingen kommentar til anmeldelsen, men utelukket ikke at det kan komme en uttalelse i løpet av mandagen.

Ikke vært på trening
I høst valgte Strømmen-spilleren å gå ut med en uttalelse etter at saken mot ham ble startet. Da sa han at han saken kom som et stort sjokk:

– Jeg har ikke bevisst dopet meg, og er like overrasket som alle andre over den positive A-prøven. Jeg har avgitt en forklaring til Antidoping Norge, og inntil videre ønsker jeg ikke å kommentere dette ytteligere. Dette har vært et stort sjokk for meg og jeg er veldig takknemlig for den støtte jeg har fått fra medspillere, trenere og ledere i Strømmen, sa spilleren via Norske Idrettsutøveres sentralorganisasjon (NISO).

Spilleren har ikke deltatt på treninger for Strømmen siden den positive prøven ble kjent.

Les saken:- Dette har vært et stort sjokk for meg

Les flere saker fra Romerikes Blad

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!