*Nettavisen* Sport.

Strømmen-spiller dopinganmeldt

Foto: Kay Stenshjemmet, Romerikes Blad

Spilleren tatt for kokainbruk og risikerer utestengelse i to år. – Forståelse for at det reageres strengt, sier Strømmen-leder.

24.01.11 18:26

Strømmen-spilleren er av Påtalenemnda i Antidoping Norge anmeldt til Domsutvalget i NIF for brudd på dopingbestemmelsene i NIFs lov, skriver Romerikes Blad.

- Det er en streng reaksjon, men det er vurdert som en alvorlig forseelse. At det slås hardt ned på slike saker har jeg forståelse for, sier daglig leder i Strømmen IF Per Nygren etter å ha motatt avgjørelsen fra Antidoping Norge.

Strømmen-lederen sier at saken er en stor belastning for klubben. Han ønsker nå å sette en sluttstrek så hurtig som mulig.

- Tatt for kokain
Påtalenemnda har lagt ned påstand om at utøveren blir suspendert med øyeblikkelig virkning og at han mister retten til å delta i konkurranser, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tilitsverv for et tidsrom av to år.

- Prøven, som ble tatt etter Strømmens hjemmekamp mot Mjøndalen i september 2010, inneholdt ifølge analyserapport fra Norges laboratorium for dopinganalyse metabolitter av benzoylecgonine, ecgonine methylester, som er i overenstemmelse med inntak av kokain (stimulerende stoff, dopingklasse S6), skriver Antidoping Norge i en pressemelding.

Romerikes Blad var i ettermiddag i kontakt med spillerens advokat Eirik N. Monsen. Han hadde ingen kommentar til anmeldelsen, men utelukket ikke at det kan komme en uttalelse i løpet av mandagen.

Ikke vært på trening
I høst valgte Strømmen-spilleren å gå ut med en uttalelse etter at saken mot ham ble startet. Da sa han at han saken kom som et stort sjokk:

– Jeg har ikke bevisst dopet meg, og er like overrasket som alle andre over den positive A-prøven. Jeg har avgitt en forklaring til Antidoping Norge, og inntil videre ønsker jeg ikke å kommentere dette ytteligere. Dette har vært et stort sjokk for meg og jeg er veldig takknemlig for den støtte jeg har fått fra medspillere, trenere og ledere i Strømmen, sa spilleren via Norske Idrettsutøveres sentralorganisasjon (NISO).

Spilleren har ikke deltatt på treninger for Strømmen siden den positive prøven ble kjent.

Les saken:- Dette har vært et stort sjokk for meg

Les flere saker fra Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag