Strømsgodset-krøll for Diego Forlan

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Får ikke spille i Champions League.

06.09.11 18:28

Den italienske storklubben Inter sikret seg i sommer stjernespissen Diego Forlan fra Atlético Madrid.

Planen var at uruguayaneren skulle fylle tomrommet etter Samuel Eto'o og hjelpe klubben mot en god høst i både Serie A og Champions League.

Slik vil det imidlertid ikke bli. Den målkåte veteranen får nemlig ikke lov til å spille i den gjeveste europacupen.

Spilte mot Godset
Inter prøvde å inkludere nykommeren i 25-mannstroppen som klubben registrerte for turneringen, men fikk ikke lov av det europeiske fotballforbundet.

Grunnen til dette er at Forlan var på banen i matchen mellom Atlético Madrid og Strømsgodset i kvalifiseringen til Europe League.

Dermed får ikke Forlan spille europacupfotball for Inter før gruppespillet i Champions League er unnagjort.

- Sannheten er at jeg ikke visste om disse reglene. Jeg trodde på det jeg hadde blitt fortalt, sier Forlan til Radio Onda Cero.

- Det ble sagt at så lenge jeg ikke spilte mot Vitoria Guimares, så kunne jeg spille i Champions League. Inter sørget derfor for at jeg ikke spilte den kampen, sier han.

Ligastart til helgen
Forlan var på banen i begge møtene med laget fra Drammen, i et oppgjør som til slutt endte med 4-1 til spanjolene sammenlagt.

I den neste runden av kvalifiseringen møtte altså hovedstadsklubben Vitoria Guimar fra Portugal, men da uten uruguayaneren i troppen. Atletico vant totalt 6-0.

Inter spiller i gruppe B i årets utgave av turneringen og møter Trabzonspor, Lille og CSKA Moskva i gruppespillet.

Den kommende helgen reiser Milano-laget til Sicilia for å møte Palermo. Da kan Forlan få sin ligadebut for den nye klubben.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.