*Nettavisen* Sport.

Strømsgodset stoppet den vonde trenden med Skullerud

STREVDE; MEN VANT: Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud og spillerne hans hadde marginene med seg mot Sogndal. Bortelaget skaffet seg tre meget etterlengtede poeng. Foto: Christian Blom (NTB scanpix)

Corner gikk rett i mål i sluttminuttene.

23.10.16 22:21

SOGNDAL - STRØMSGODSET 0-1:

Da Strømsgodset gjestet Sogndal til søndagens kveldskamp i Tippeligaen var det kanskje noen og enhver som tenkte på uavgjort som et mulig utfall.

Ikke bare var hjemmelaget de store ekspertene på uavgjortkamper i eliteserien med tolv poengdelinger så langt. Gjestene fra Drammen hadde heller ikke vunnet en seriekamp siden Tromsø ble slått 1-0 på Marienlyst 17. juli.

Med Tor Ole Skullerud på plass i sin første kamp som trener ble det likevel tid for å vinne igjen.

Kantspiller Eirik Ulland Andersen ble matchvinner med et hjørnespark som skrudde rett inn i 89. spilleminutt.

- Vi er litt heldige med noen treff i tverrliger og i stolpen der som vi ikke likte helt. Men det var mye bra, og det viktigste var å vinne kampen, oppsummerer Skullerud overfor TV 2 Zebra.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

AVGJORDE: Strømsgodsets Eirik Ulland Andersen ordnet drammenslagets første seier på over tre måneder. Det gikk ut over Sogndal og Rune Bolseth. Foto: Christian Blom (NTB scanpix)

- Vi kriger bra. Det er ikke en vakker fotballkamp og det er litt typisk at det er et dødballmål. Kanskje ikke så typisk som kommer rett fra corner, tilføyer matchvinner Ulland Andersen.

Rammetreff

Vinnermålet på tmapen kom mot spillets gang, etter en andre omgang der Sogndal flere ganger var millimetre fra å ta ledelsen.

- Det er surt. Vi er det klart beste laget. Vi må gi kreditt til oss sjøl. I dag fortjente gutta å vinne. Jeg mener vi er et bedre lag enn Godset, og de tar veldig hensyn til oss. Det er en del av spillet vårt som vi må utvikle, sier Sogndal-trener Eirik Bakke til TV 2 Zebra.

Jukka Raitala var veldig nær nettkjenning for Sogndal et kvarter etter sidebyttet, men finnens gode skudd traff bare tverrliggeren.

Vertenes assistkonge Gilbert Koomson var like nære da han traff stolpen med en avslutning etter dødball drøye ti minutter før full tid.

Men scoringer ble det ikke på vertskapet på Fosshaugane.

Klatrer

Det resulterte Strømsgodsets tredje borteseier for året, og at den elleve kamper lange rekka uten seier ble stanset.

Drammenserne klatret samtidig forbi Viking på tabellen.

Gamleklubben Molde er også innen rekkevidde for trener Skullerud, i likhet med et par andre klubber, om det blir nye trepoengere i de to siste rundene.

Godset har nå 40 poeng og ligger på 7.-plassen, mens Sogndal er nummer ti med fire poeng mindre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag