Gå til sidens hovedinnhold

Strømsgodset viser gulltakter

Havnet under, snudde kampen og red av stormen med ni mann.

STRØMSGODSET - SANDNES ULF 2-1:

Strømsgodset har vært en av de mest positive overraskelsene i Tippeligaen denne sesongen.

Drammenserne topper Tippeligaen og etter mandagens 2-1-seier mot Sandnes Ulf, opprettholdes luken på fire poeng ned til Molde.

Vegard Aanestad ga gjestene ledelsen, men scoringer av Stefan Johansen og Muhamed Keita sørget for at alle poengene ble igjen i Drammen mandag kveld.

Det ble imidlertid alt annet enn enkelt. Strømsgodset måtte nemlig avslutte kampen med ni mann etter at Kim André Madsen og Razak Nuhu ble utvist.

Berget Skjølsvik raste mot dommeren
Likevel var Sandes Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik kraftig irritert på dommer Trygve Kjensli etter kampslutt.

- Jeg er kaptein og så snakker han ikke til meg under hele kampen, dommeren. Nå har jeg karantene mot Viking og alt er galt, sa en tydelig forbannet Skjøsvik til TV 2.

Den tidligere Molde-spilleren var også skuffet over at laget hans ikke klarte å utnytte overtallet.

- Vi har ikke trent på det, og det var jævlig dårlig. Vi skaper altfor lite med én og to mer på banen.

- Usportslig av Thorsteinsson
Strømsgodsets Adam Larsen Kwarasey var lettet etter at laget hans hadde tatt tre nye nye poeng.

- Det var deilig å få med tre poeng her. Det ble tøft med to røde kort. Det siste føles litt urettferdig. Det var en duell, og det er en reaksjon fra Razak (Nuhu). Han dytter ham litt, så overspiller han.

- Det er unødvendig av Razak, men det er ikke sportslig av han Sandnes Ulf-spilleren (Steinthor Freyr Thorsteinsson) heller. Vi får leve med det, sa Larsen Kwarasey til TV 2.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sjokkåpning og frisparkperle
Det var Peter Kovac som fikk den første store sjansen i kampen da den store ungareren steg til værs og headet et innlegg fra Øyvind Storflor like utenfor.

Noen minutter senere fikk Sandes Ulf virkelig utnyttet et av Steinthor Freyr Thorsteinssons lange innkast. Adam Larsen Kwarasey reddet den første avslutningen fra Fredrik Torsteinbø, men Vegard Aanestad banket returen i det lengste hjørnet.

Strømsgodset svarte da Muhamed Keita skaffet serielederen frispark like utenfor sekstenmeteren. Stefan Johansen skrudde ballen perfekt over muren og i det nærmeste hjørnet - utakbart for Bo Andersen til 1-1.

Hjemmelaget satte et lite trykk på gjestene fra Sandnes mot slutten av omgangen, men klarte ikke å overliste Andersen flere ganger før lagene gikk til pause.

Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før drammenserne fikk hull på byllen i den andre omgangen.

Snudde kampen og avsluttet med ni mann
Muhamed Keita lurte seg unna markeringen til Edier Frejd og banket ballen i hjørnet til 2-1 etter innlegg fra Øyvind Storflor bare fem minutter ut i andre omgang.

Strømsgodset så ut til å ha et solid grep om alle poengene da Kim André Madsen skapte ny spenning i kampen med en altfor tøff takling av Thorsteinsson. Madsen fikk med det sitt andre gule kort for dagen og måtte gå i dusjen etter 65 minutter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Innbytter Ola Kamara fikk en gedigen mulighet til å sette spikeren i kista da han ble spilt alene gjennom av Anders Konradsen. Avslutningen til Godsets toppscorer var imidlertid altfor svak, og Bo Andersen reddet.

Islandske Thorsteinsson var nok en gang involvert da Strømsgodset fikk enda en mann utvist. Etter en tøff takling fra Razak Nuhu, knuffet islendingen borti Strømsgodsets midtbanemann.

Nuhu svarte med å dytte Thorsteinsson over ende. Sandnes Ulf-spilleren ble belønnet med gult kort, mens Nuhu fikk direkte rødt.

Det gjorde imidlertid ingenting da Sandnes Ulf ikke klarte å utnytte overtallet. Kampen ebbet ut på stillingen 2-1, og Strømsgodset fortsetter å imponere i årets tippeliga.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene