RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støtter Bale: - Han var sliten

Gareth Bale har trøblet i sin andre sesong som Real Madrid-spiller. Lørdag får waliseren en ny sjanse til å svare sine kritikere.
Gareth Bale har trøblet i sin andre sesong som Real Madrid-spiller. Lørdag får waliseren en ny sjanse til å svare sine kritikere. Foto: Adam Davy (Pa Photos)
Gareth Bale har trøblet i sin andre sesong som Real Madrid-spiller. Lørdag får waliseren en ny sjanse til å svare sine kritikere.

Bale måtte tåle hard medfart i spanske medier etter Real Madrids mesterligamøte med Juventus tirsdag. Waliseren var knapt synlig på banen og bidro med svært lite for bortelaget i Torino. I første omgang fikk 25-åringen bokført kun 14 ballberøringer, seks færre enn Real-keeper Iker Casillas.

Kritikken mot mannen som ble kjøpt for rundt 800 millioner kroner er samtidig ikke ny. Bale har måttet tåle kjeft gjennom store deler av årets sesong. Ankepunktene mot waliseren har vært at han er for egoistisk foran mål og at han bidrar for lite defensivt.

Real-trener Carlo Ancelotti har hele tiden forsvart sin stjerne og gjorde det samme etter Juventus-kampen. Der ble Bale byttet ut med ti minutter igjen å spille.

– Jeg tok han av banen fordi han var sliten. Han er akkurat tilbake etter skade, sa Ancelotti.

– Han er viktig for oss, og når en spiller er sliten, risikerer han skade. Jeg foretrekker å unngå slike problemer, tilføyde han.

Mesterligasemifinalen mot Juventus var Bales første kamp etter å ha vært ute med skade i nesten en måned.

Stemningen rundt 25-åringen var en helt annen i hans første sesong i Real Madrid-trøya. Da scoret waliseren en rekke viktige mål både i mesterligaen og i La Liga.

Med til historien hører det at Bales statistikk i inneværende sesong ikke skiller seg så voldsomt fra den han kunne vise til i den forrige. 17 mål og 10 målgivende pasninger er fasiten etter 45 spilte kamper i 2014-15. På 44 kamper forrige sesong gjorde waliseren 22 mål og 12 målgivende pasninger.

Lørdag får Bale en ny mulighet til å pynte på statistikken. Da er sterke Valencia motstander hjemme på Santiago Bernabéu i det som kan bli en avgjørende kamp for utfallet av årets La Liga. Real Madrid ligger i øyeblikket to poeng bak serieleder Barcelona og tåler ingen feilskjær.

Barcelona møter Real Sociedad i sesongens tredje siste ligakamp lørdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere