RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stygt angrep mot England-spillere etter U21-kamp

Foto: Miroslav Todorovic / AP
Sist oppdatert:
Gleden over avansement til EM for U21-landslag ble ødelagt av serberne.

Engelske spillere og lagledere ble angrepet av sine serbiske motstanderne, og utsatt for rasisme av hjemmefansen etter 1-0-seieren i EM-kvalifiseringen for U21-lag tirsdag kveld.

England, som ledet 1-0 fra den første kampen på hjemmebane, scoret med kampens siste spark på ballen og ordnet EM-billett. Under feiringen av Connor Wickhams vinnermål haglet det både fyrverkeri og skjellsord fra tribunen.

Bråket eskalerte da serbiske spillere angrep engelskmennene, mens «apelyder» runget over arenaen i Krusevac i det Danny Rose ble utvist foran å sparke ballen mot tilskuerne etter kampslutt.

- Der var helt klart et par rasistiske fornærmelser fra tribunen. De (tilskuerne) er rapportert inn til UEFA, og det må de finne seg i.


SER 0-1 ENG (U21) by Ricardo109x

- Det er veldig trist. Mye blir gjort i landet vårt for å bryte ned rasisme, og jeg er stolt over måten spillerne våre oppførte seg på. Det er en skam, for dette var en god dobbeltkamp mellom to jevne lag, sa England-trener Stuart Pearce.

Både spillere og støtteapparat fra det engelske laget ble angrepet og slått av serbiske spillere mens de prøvde å komme seg til spillertunnelen.

Rose trakk seg bort fra resten av laget og begynte å imitere apebevegelser mot hjemmepublikummet. Pearce sa han var skuffet over behandlingen spillerne hans måtte tåle.

- Uansett hvilke provokasjoner du blir utsatt for, må du beholde verdigheten. Det er viktig som en profesjonell fotballspiller. Det var en tøff kveld for dem, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere