*Nettavisen* Sport.

Stygt angrep mot England-spillere etter U21-kamp

Foto: Miroslav Todorovic / AP

Gleden over avansement til EM for U21-landslag ble ødelagt av serberne.

16.10.12 22:11

Engelske spillere og lagledere ble angrepet av sine serbiske motstanderne, og utsatt for rasisme av hjemmefansen etter 1-0-seieren i EM-kvalifiseringen for U21-lag tirsdag kveld.

England, som ledet 1-0 fra den første kampen på hjemmebane, scoret med kampens siste spark på ballen og ordnet EM-billett. Under feiringen av Connor Wickhams vinnermål haglet det både fyrverkeri og skjellsord fra tribunen.

Bråket eskalerte da serbiske spillere angrep engelskmennene, mens «apelyder» runget over arenaen i Krusevac i det Danny Rose ble utvist foran å sparke ballen mot tilskuerne etter kampslutt.

- Der var helt klart et par rasistiske fornærmelser fra tribunen. De (tilskuerne) er rapportert inn til UEFA, og det må de finne seg i.

- Det er veldig trist. Mye blir gjort i landet vårt for å bryte ned rasisme, og jeg er stolt over måten spillerne våre oppførte seg på. Det er en skam, for dette var en god dobbeltkamp mellom to jevne lag, sa England-trener Stuart Pearce.

Både spillere og støtteapparat fra det engelske laget ble angrepet og slått av serbiske spillere mens de prøvde å komme seg til spillertunnelen.

Rose trakk seg bort fra resten av laget og begynte å imitere apebevegelser mot hjemmepublikummet. Pearce sa han var skuffet over behandlingen spillerne hans måtte tåle.

- Uansett hvilke provokasjoner du blir utsatt for, må du beholde verdigheten. Det er viktig som en profesjonell fotballspiller. Det var en tøff kveld for dem, sa han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.