Gå til sidens hovedinnhold

- Styrtrik inder vil overta Liverpool

Verdens sjuende rikeste mann kobles til Liverpool.

The Times skriver tirsdag om Mukesh Ambani, den rikeste mannen i India. Han skal være en av to finanstopper fra det indiske subkontinentet som nå konkurrerer om å kjøpe seg inn i Liverpool.

Den engelske storklubben har slitt med dårlig økonomi helt siden den amerikanske duoen George Gillett jr. og Tom Hicks overtok for David Moores.

Både styreformann Subrata Roy i Sahara Group og Ambanis Reliance Industries skal ha tilbudt seg å betale ut Liverpools gjeld på 2,2 milliarder kroner mot en aksjepost på 51 prosent i klubben.

Liverpools administrerende direktør Christian Purslow benektet overfor The Times mandag kveld kjennskap til budene, men ifølge avisen ble kontakten opprettet allerede i november. Også Mukesh Ambani avviser at påstandene i The Times stemmer.

- Det er ingen sannhet i den saken. Vi avviser det helt og holdent, sier en talsmann til nyhetsbyrået AFP.

Begge tilbudene fordrer visstnok at Liverpools nåværende eiere forplikter seg til å ikke ta ut midler fra klubben på minst tre år, slik at Liverpool kan oppnå økonomisk stabilitet igjen. Én av budgiverne skal også ha sagt seg villig til å la supporterne kjøpe ti prosent av klubben.

En kilde nær Hicks og Gillett sier imidlertid at duoen vil avslå alle bud som etterlater dem med mindre enn 50 prosent av klubben, med mindre én av dem selger seg helt ut. The Times mener også å vite at Royal Bank of Scotland, som sitter på lånene til Liverpool, presser Hicks og Gillett til å redusere den prisen duoen krever for å selge seg ut. Det skal visstnok ikke mangle på interesse for å kjøpe seg inn i klubben, men amerikanerne blokkerer i praksis alle tilbud fordi de krever for høy pris.

George Gillett solgte i fjor NHL-klubben Montreal Canadiens, mens Tom Hicks nylig kvittet seg med MLB-klubben Texas Rangers.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken