Gå til sidens hovedinnhold

Styrtrik klubb vil kuppe stjernene

Penger ser ikke ut til å være et hinder.

Vi har sett det før, hvordan fotballklubber som nylig har fått tilgang til store penger, kaster om seg som fulle sjømenn.

I 2003 var det engelske Chelsea som viste økonomiske muskler verden sjelden hadde sett, og i 2010 gjorde Manchester City noe lignende på sommeren.

I Frankrike er det Paris Saint-Germain som har kastet om seg med penger den siste årene, men nå ser hovedstadsklubben ut til å få konkurranse.

Den nye rikingen på fotballkartet er nemlig Monaco. I 2011 ble deler av klubben kjøpt opp av den russiske milliardæren Dimitrij Rybolovljev.

Falcao og Tevez
Det betyr at den gamle klubben til John Arne Riise har mye krutt å svi av og ryktene rundt den nyrike klubben har den siste tiden vært mange, svært mange.

L'Equipe er blant dem som skriver at stjernespiss Radamel Falcao fra Atlético Madrid er i ferd med å bli enig med Monaco om en avtale.

Ryktene har versert lenge, men dukker stadig opp i mer troverdig format. Monaco skal være villig til å møte Falcaos utkjøpsklausul på 50 millioner pund.

Den styrtrike franske klubben skal også være villig til å betale måljegeren 8,2 millioner pund i året, etter skatt, har Daily Mail hevdet.

Det stopper imidlertid ikke med Falcao. Ifølge L'Equipe skal Monaco også være enig med Manchester City om et kjøp av argentinske Carlos Tévez.

Flere stjerner
Monaco skal være villig til å lokke Tevez med en årslønn på 10 millioner euro, men avventer nå managersituasjonen i City, før en avtale kan spikres.

Russeren Rybolovljev skal også ha flere andre profiler på ønskelisten.

Blant dem er Patrice Evra (Manchester United), Park Ji-sung (QPR), Joao Moutinho (FC Porto), Jeremy Menez (PSG), Mamadou Sakho (PSG), og Nicolas Isimat-Mirin (Valenciennes).

Folk som Aurelien Chedjou fra Lille, Nicolas Nikoulou fra Marseille er også nevnt i forbindelse med den kjøpesterke klubben.

Monaco rykket opp fra Ligue 2 til den øverste franske divisjonen denne sesongen, og kan få et godt comeback i toppdivisjonen om det er hold i disse ryktene.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?