RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SCORER SELV: Luis Suárez er ikke med på at han heller sentrer til Lionel Messi enn å score selv. FOTO: NTB scanpix
SCORER SELV: Luis Suárez er ikke med på at han heller sentrer til Lionel Messi enn å score selv. FOTO: NTB scanpix Foto: Albert Gea (Reuters)

Suárez: - Det er ville påstander!

Sist oppdatert:
Luis Suárez slår tilbake mot ryktene om at Barcelona-spillerne heller spiller Lionel Messi enn å score selv.

De siste fem årene har La Liga handlet om to spillere: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Nivået de to holder sesong etter sesong har gjort det utenkelig at noen andre skulle klare å bli toppscorer i den spanske ligaen.

Siden 2009/10-sesongen har Messi vunnet toppscorertittelen, «Pichichi», tre ganger, mens Ronaldo har vunnet den to ganger.

For å banke inn vanvittige 50 mål som Messi gjorde i 2011/12-sesongen er du avhengig av å ha noen brukbare ballspillere rundt deg også.

Det har begge to, men i det siste har Barcelona-spillerne blitt anklaget for å heller servere Messi scoringer fremfor å prøve selv for å hjelpe argentineren til å slå Ronaldo i kampen om toppscorertittelen.

Luis Suárez er blant dem som flere hevder heller ser etter Messi fremfor å skyte selv.

Ved flere episoder i år har det nemlig sett ut som flere av spillerne på død og liv skal spille Messi på blankt mål.

Særlig for de som fulgte Suárez i Liverpool-tiden vil nok påstå at han har havnet i situasjoner der han aldri kunne drømt om å se etter en medspiller i Liverpool, men at han i Barcelona har gjort det.

SCORINGSREKORD I LA LIGA: Tidligere i år mottok Lionel Messi beviset på at han er det mestscorende spilleren i La Liga. FOTO: NTB scanpix

Suárez selv ler av disse påstandene ifølge ESPN.

- Det er ville påstander! Messi fortalte meg etter bare et par kamper at han trodde jeg skulle score ved flere anledninger, så han flyttet seg ikke oppover i banen. Vi unnskylder til hverandre hvis vi ikke spiller ballen, sier Suárez.

Det er ikke lenge siden Suárez slapp selvbiografien «Crossing the line» hvor han forteller at han er besatt av å score mål, og at grunnen til at han blant annet bet Giorgio Chiellini var fordi han hadde brent sjanser i forkant som gjorde han desperat etter å rette opp feilene.

- For å være helt ærlig. Angripere er egoister av natur, men når jeg ser Messi, (Andres) Iniesta eller Xavi i en bedre posisjon, så sentrer jeg. Og vi trenger ikke snakke om Neymars klasse, fortsetter han.

- Noe ganger burde vi kanskje utnytte ferdighetene våre sammen i enda større grad. Alle av oss vil score mål, men når vi teller opp til slutt, så har det ikke noe å si hvem som scoret målene, avslutter Barcelonas nummer ni.

I år som årene før er det Messi og Ronaldo det ser ut som skal stikke av med toppscorertittelen igjen.

Messi er i kjempeform og står med 32 scoringer, mens Ronaldo har 31. Bak der følger Neymar på tredjeplass med 17 scoringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest