*Nettavisen* Sport.

Suarez: - En smertefull dag

Foto: Pa Photos

Liverpool-spissen er sønderknust etter dommen fra det engelske fotballforbundet.

21.12.11 08:40

Tirsdag kom dommen fra det engelske fotballforbundet i saken mellom Luis Suarez og Patrice Evra.

Liverpool-spissen fikk en knusende dom på åtte kampers karantene, i tillegg til må ururugayaneren ut med rundt 370.000 kroner i bot. Han har nå 14 dager på å anke straffen.

Skuffet
Suarez var nedslått etter at dommen var offentliggjort.

- Dette er en veldig vanskelig og smertefull dag for både meg og familien min. Takk all støtte. Jeg skal jobbe videre, skriver Suarez på bloggen sin.

Kenny Dalglish støtter Suarez etter at dommen falt.

- Jeg er veldig skuffet over dagens dom. Dette er en tid hvor Luis Suarez trenger vår fulle støtte. La ham ikke gå alene, skrev Dalglish på sin twitterkonto.

Dersom Liverpool velger å anke dommen, er det fire tenkelig utganger.

1: Dommen står som den ble vedtatt.
2: Anken forkastes og straffen forlenges.
3: Anken tas til følge og straffen kortes ned.
4: Anken tas til følge og dommen oppløses.

«Negrito»
Evra har hevdet at Suarez brukte en rasistisk frase overfor ham «minst ti ganger», mens Suarez kategorisk har benektet påstandene til franskmannen.

Liverpool-spissen har overfor media i Uruguay innrømmet at han brukte et ord som «lagkameratene kaller ham» og The Independent skriver at forsvaret hans har vært bygd opp rundt det faktum at man i Uruguay og store deler av Sør-Amerika bruker begreper knyttet til farge i dagligtalen.

Ordet er «negrito» – som oversatt fra spansk betyr noe sånn som «liten, svart fyr». På søramerikansk er det en betegnelse som brukes blant venner, men som noen ganger brukes for å småerte.

For eksempel brukte den spanske U21-landslagsspilleren Dani Pacheco ordet som betegnelse på sin lagkamerat Thiago i en tweet starten av november.

- Overrasket
Derfor venter nå alle spent på hva begrunnelsen for den harde straffen er.

Tirsdag kveld publiserte Liverpool en uttalelse på sine nettsider:

- Liverpool Football Club er veldig overrasket og skuffet over at FA har funnet Luis Suarez skyldig. Vi ser frem til at komiteens dom publiseres. Vi vil studere de detaljerte årsakene med en gang de blir gjort tilgjengelige, men reserverer oss retten til å anke eller til å gå til andre skritt vi føler er riktige i denne saken, heter det i uttalelsen.

I tillegg blir Suarez etterforsket for fingeren han viste Fulham-fansen nylig, og risikerer ytterligere straff av fotballforbundet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.