RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STRAFFES: Luis Suarez.
STRAFFES: Luis Suarez. Foto: Hassan Ammar (Ap)

Suarez-dommen er klar

Sist oppdatert:
Liverpool-spissen straffes hardt.

FIFAs disiplinærutvalg har besluttet å utestenge Luis Suarez i ni internasjonale kamper og fra all fotballaktivitet i fire måneder som følge av at Uruguay-spissen satte tennene i Giorgio Chiellini.

Det betyr at Suarez ikke kan spille for Liverpool før i slutten av oktober og at han ikke får spille mer under årets VM.

Suarez får også en bot på 100.000 sveitsiske franc - rundt 685.000 norske kroner.

- Slik oppførsel kan ikke tolereres på noen fotballbane når øynene til millioner av mennesker er rettet mot stjernene å banen, sa en av FIFAs representanter under pressekonferansen torsdag.

FIFA uttalte på pressekonferansen at de er usikre på om Suarez kan bytte klubb under suspensjonen. De bekreftet senere at han kan det.

UVIRKELIG: TV-seere verden rundt trodde knapt det de så.

- Press fra Italia og England
Hendelsen har fått enorm oppmerksomhet både i engelske og italienske medier. Suarez' advokat mener dette har lagt press på disiplinærutvalget.

- Det er et stort press fra England og italia. Vi er ikke i tvil om at dette har blitt så stort fordi det er Suarez og fordi Italia ble slått ut av VM,  uttalte Alejandro Balbi onsdag.

Uruguay og Suarez måtte før klokken 22.00 onsdag komme med sin versjon av saken, som har engasjert voldsomt de siste dagene.

Til tross for at TV-bildene med all tydelighet viser at Suarez, for tredje gang i karrieren, tar et jafs av en motstpiller, får stjernespissen bred støtte i hjemlandet.

- Jeg så ikke at han bet noen. Men de gir hverandre så mange slag og spark, og vanligvis tåler de det, uttalte Uruguays president José Mujica nylig.

Tredje gang
Suarez har, som kjent for de fleste, en historie når det gjelder biting. I 2010 bet han PSV-spilleren Otman Bakkal i en kamp for Ajax. I fjor gjorde han det samme mot Chelseas Branislav Ivanovic.

Mentaltrener Erik Bertrand Larssen tror bitingen er noe Suarez har med seg fra tidlig av.

- Det er ikke første gangen det skjer. Det virker som han skjønner etterpå at det ikke burde ha skjedd. Det er ikke en reflektert handling. Dette er noe jeg tror han har med seg fra tidlig av. Når det svartner for ham og det blir for mye aggresjon, frustrasjon eller negativ følelse så virker det å «trigge» ham til å bite, sa Bertrand til Nettvisen onsdag.

Uruguay er videre til åttedelsfinale i VM og skal spille mot Colombia førstkommende lørdag. Det gjør de altså uten Luis Suarez på banen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere