*Nettavisen* Sport.

Suárez har stilnet kritikerne

Luis Suárez kom til Barcelona i skam etter biteepisoden i fjorårets VM-sluttspill og fikk en tung start på karrieren i sin nye klubb. Nå har vinden snudd. Foto: Martin Bureau (Afp)

Luis Suárez kom til Barcelona i skam etter biteepisoden i fjorårets VM-sluttspill og fikk en tung start på karrieren i sin nye klubb. Nå har vinden snudd.

Uruguayaneren er for alvor i ferd med å bli den spilleren Barcelona håpet de hadde kjøpt etter handelen med Liverpool i fjor sommer. Et knippe scoringer den siste tiden har sendt den katalanske storklubben et solid stykke på vei mot det som kan bli tre titler denne sesongen.

Barcelona topper i øyeblikket ligaen to poeng foran Real Madrid og er også med i kampen om pokalen både i mesterligaen og i den spanske cupen.

I februar gjorde uruguayaneren i tillegg begge målene da Manchester City ble slått 2-1 på bortebane i England. Og i forrige måned ble Suárez matchvinner i El Clásico-oppgjøret mot Real Madrid.

– Spisser jakter alltid på mål, sier Suárez beskjedent etter den siste tidens suksess.

Gjestene har samtidig ingen planer om å gi ved dørene.

– Når vi reiser til en arena som Barcelonas, reiser vi dit for å vinne og å ha det moro. Kampen mot Barca blir en utfordring, sier Valencia-keeper Diego Alves.

Valencia, som vant ligaen sist i 2004, er nummer fire på tabellen i øyeblikket.

– Laget vårt utretter store ting denne sesongen, og hva er vel da bedre enn å møte et av verdens beste lag? Sier Alves.

Real Madrid skal på sin side ut mot sjuendeplasserte Malaga hjemme på Santiago Bernabéu lørdag. Det må bli seier for Cristiano Ronaldo & co. dersom Barcelona har beseiret Valencia noen timer tidligere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.