*Nettavisen* Sport.

Suarez hylles for gode holdninger

Foto: Getty / All Over Press (2013 Liverpool FC)

- Han går alltid inn for å være den beste på banen.

19.12.13 15:19

Luis Suárez (26) har notert seg for 17 Premier League-scoringer på elleve kamper. Manager Brendan Rodgers mener uruguayanerens gode holdninger er årsaken.

Det var ikke uten grunn at Suàrez fikk ta på seg kapteinsbindet da Liverpool banket Tottenham 5-0 på White Hart Lane forrige helg. Selv om superspissen tidligere har vært utestengt for både biting og rasisme, har han holdninger som er gull verdt.

- Suàrez har modnet. Han aksepterer ansvaret og den rollen jeg har gitt ham. Han er virkelig blitt forelsket i supporterne etter sin utestengelse. Det var vanskelig for han å godta utestengelsen, fordi han elsker å spille fotball, sa Rodgers.

- På kampdag liker han å ta ansvar. Han vet alltid hvor han skal være, uansett om det er uten ball, i det etablerte spillet eller på dødballer, sier assistent Colin Pascoe til klubbens nettsider.

Med i toppen
Suárez var innblandet i samtlige av rødtrøyenes scoringer mot Tottenham. Det bidro til at Liverpool i aller høyeste grad er med i tetkampen i Premier League. Før helgens møte med Cardiff har Merseyside-klubben to poeng opp til Arsenal på topp.

- Vi har kommet oss i en god posisjon, men må samtidig forbedre oss og holde nivået oppe. Uansett hvem vi spiller mot, må vi gjøre vårt beste og ikke tenke på hvem motstanderen er, sier keeper Simon Mignolet til Liverpool Echo.

Etter møtet med Cardiff venter knallharde bortekamper mot Chelsea og City.

- Vi har en veldig ung tropp. I kampen mot Tottenham stilte vi antakeligvis med det yngste laget noensinne. Suàrez er en av spillerne som gjør entusiasmen større hos de yngre, sa Rodgers.

Vant forrige ligakamp
Cardiff har gjort en brukbar høstsesong etter opprykket fra mesterskapsserien. Likevel er waliserne bare fire poeng over Crystal Palace på nedrykksplass. Sist de møtte Liverpool på Anfield i ligaen vant de 4-0 i det som var Bill Shanklys første kamp som manager for Liverpool. Det er 54 år siden.

- Vi har prestert godt så langt i år, mot City, Swansea og West Bromwich. Det gir oss selvtillit og inspirerer oss til å gå for nye seirer, sier Cardiff-spiss Peter Odemwingie til klubbens nettsider.

Cardiff besøkte også Anfield i cupen i 2007. Da endte det med 1-2-tap. Steven Gerrard, som scoret det ene målet i den kampen, var ute mot Spurs. LFC-kapteinen er ventet tilbake først i siste halvdel av januar. Spissen Daniel Sturridge er også på Liverpools skadeliste. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.