Det var i 2014-VM Luis Suarez regelrett bet Giorgio Chiellini i skulderen under kampen mellom Italia og Uruguay.

Etter først å ha bortforklart hendelsen med at han falt på skuldra til Chiellini, ba til slutt Suarez den italienske midtstopperen og hele fotballverden om unnskyldningen for bitingen.

Suarez, som senere samme sommer ble solgt fra Liverpool til Barcelona, ble utestengt fra all fotballaktivitet i fire måneder og måtte stå over Uruguays ni neste landskamper etter hendelsen.

- Begynte å gråte

Den profilerte spissen innrømmer nå i et intervju med Players Tribune at han fryktet at overgangen til Barcelona skulle gå i vasken på grunn av hendelsen.

- Noen dager etter (bittet) snakket jeg på telefon med Andoni Zubizarreta (daværende Barcelona-direktør) og presidenten. De ba meg roe meg ned, for Barcelona ønsket meg fortsatt. Og jeg har ingen problemer med å innrømme det: Jeg begynte å gråte, forteller Suarez i intervjuet.

Den profilerte spissen hadde det nemlig svært tungt i etterkant av den ikoniske situasjonen med Chiellini. At Barcelona støttet ham og likevel ville gjennomføre overgangen fra Liverpool, det glemmer han ikke med det første.

- Det var vanskelig å stole på meg med tanke på det jeg gjorde og alt trøbbelet det skapte. Men sannheten er at Barcelona har vært gode mot meg, og det vil jeg alltid være takknemlig for, sier han.

Nå er Suarez tilbake i VM, og er svært revansjesugen på å rette opp inntrykket fra sist. Klokken 14 fredag starter trolig Barcelona-angriperen på topp når Uruguay åpner mot Egypt i gruppe A.

- Det som skjedde i Brasil for fire år siden er en del av livet, og det har vært en lekse for ham. Han er nå blitt mer moden, mener Uruguay-trener Oscar Tabarez i et intervju med BBC.

- Ble sparket som en hund

Lagkamerat Diego Godin har fortsatt ikke kommet helt over det som skjedde sist. Uten Suarez tapte Uruguay 0-2 mot Colombia og røk ut i åttedelsfinalen.

Godin mener straffen var for streng.

- Jeg skal ikke sitte her og si at han ikke gjorde en feil. Det innrømmet Luis selv også, men jeg føler det samme som mange uruguayanere og folk som så kampen med objektive øyne: Straffen var veldig, veldig urettferdig. Hvis man angriper noen får man kanskje fire kamper. Men de fjernet ham fra VM, sparket ham ut som en hund. Han fikk heller ikke spille Copa America. Straffen sto ikke i stil med hendelsen, og ingen av oss kommer til å akseptere det, sier Godin til The Guardian.

Midtstopperen, som har rukket å bli 32 år, håper heller ikke at lagkameraten endrer sin egen væremåte på banen.

- Luis er kommet dit han er på grunn av måten han er. Du kan se at han blir sur, fyrer seg opp, kjemper, protesterer og konkurrerer. Hvis han ikke var på den måten, hadde han ikke vært den spilleren han er, mener Godin.

Chiellini støttet Suarez

Faktisk så reagerte Chiellini også på den strenge straffen til Suarez. Han la ut et innlegg på sosiale medier der han gjorde det klart at han ikke på noen måte godter seg over straffen Suarez fikk.

- Inni meg er det ingen følelse av glede, hevngjerrighet eller sinne mot Suarez for en hendelse som skjedde på banen. Det eneste sinnet er rettet mot selve kampen, skrev Chiellini og siktet til at Italia tapte 0-1 og røk ut av VM.

- Jeg har alltid godtatt tiltak og vedtak fra kompetente organer, men samtidig synes jeg straffen er overdreven, skrev italieneren.

Juventus-direktør Pavel Nedved var imidlertid like lite fornøyd med Chiellinis oppførsel.

- Jeg ble forbannet på Chiellini på grunn av reaksjonen hans. Han oppførte seg som et barn da han skulle vise bitemerkene til dommeren, sa Nedved ifølge Gazzetta dello Sport.

Den tidligere storspilleren fra Tsjekkia varslet at han ville ta en prat med midtstopperen om det som skjedde i etterkant av bitingen.

Kampen mellom Uruguay og Egypt kan du følge her fra klokken 14.

Les også: Spania lar seg ikke påvirke av trenerbråket

Les også: Superspissene skyter Uruguay til tre poeng