Sulten Suarez tilbake i kveld

Foto: Getty / All Over Press

Luis Suarez er ferdig med å sone, og vi garderer kveldens storkamp.

25.09.13 13:12

Onsdagens Sportspill-meny
Oddstips 1: 37 år ingen alder for assistkongen Totti
Oddstips 2: Vraker Suarez – satser på Rooney
Hockey-Pelle: «Passende oppgave for Brynäs»
Skaderapport: Premier League
TV-Guide: Ukens TV-sendte fotballkamper
V75: Festaften på Bjerke
Eksperten: Spill Nettavisens populære andelslag
Viking Lotto: Vinn 127 millioner i kveld

Tippekupongen onsdag består av kamper fra cupen i Norge, ligacupen i England og La Liga og Serie A.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som leveres direkte nederst i artikkelen.

1. Rosenborg – Haugesund
Semifinale i cupen. Det spilles ikke returkamp.
Disse to møttes på Lerkendal så sent som fredag. Rosenborg tok ledelsen tidlig og så ut til å ha god kontroll før de tillot Haugesund å komme inn i kampen de siste ti minuttene. Christian Gytkjær takket ikke nei, og fastsatte sluttresultatet til 1-1.

Rosenborg tapte dermed to viktige poeng i gulljakten og ligger to poeng foran Strømsgodset, som også spilte uavgjort i helgen. Alexander Søderlund rekker trolig ikke kampen, ellers ser det bra ut.

Haugesund ble værende på femteplass, og det skiller tre poeng opp til Viking på bronse. Ugonna Anyora, Geir Ludvig Fevang og Andres Mar Johannesson er ute med skader. Vegard Skjerve og Tor-Arne Andreassen stod over med karantene sist, men er tilbake her.

Rosenborg er store favoritter på folkerekka, og det gjør det ekstra interessant å ta med en gardering. Haugesund vant hjemmekampen i serien mot Rosenborg 3-1, og viste fredag at de også er i stand til å ta poeng på Lerkendal. RBK er garantert lysten på en cuptriumf, men seriegull henger nok høyere. For Haugesund er situasjonen motsatt – de kan ikke ta gull, og da er det bare å kjempe til siste blodskvett om cupfinalebilletten. HU.

2. West Bromwich – Arsenal
De neste fem kampene er hentet fra ligacupen.
Etter en forferdelig start på sesongen, løsnet det endelig for West Bromwich mot Sunderland i helgen. Laget hadde ikke scoret mer enn ett mål på de fire første kampene, og da smakte det nok fortreffelig med 3-0-seier.

Har hatt en del fravær i høst: Ben Foster, Gera Zoltan, Steven Reid og George Thorne er ute, mens Shane Long og Chris Brunt er usikre.

Arsenal fortsetter å imponere, og leder Premier League etter 3-1-seieren over Stoke. Fikk også en strålende start i Champions League med borteseier over Marseille.

Arsenal har hatt en lang skadeliste i hele høst, og fortsatt er spillere som Santiago Cazorla, The Walcott, Abou Diaby, Lukas Podolski og Tomas Rosicky ute.

Så godt som det går i serie og CL, er nok Arsene Wenger nødt til å nedprioritere ligacupen denne sesongen, og det er varslet en del endringer i kveld. Jack Wilshere er en av spillerne som trolig står over, mens Niklas Bendtner kan spille sin første Arsenal-kamp på over to år.

Vi tror mest på hjemmelaget. HU.

3. Manchester United – Liverpool
For et United-lag som tapte som har falt akterut i serien etter 1-4 mot byrival City i helgen og som må tenke på Champions League, kommer denne cupkampen mot Liverpool ubeleilig. Det hadde vært svært mye bedre med en prestisjefattig match mot et Championship-lag der man kunne ha hvilt spillere til helgens oppgjør mot West Bromwich og midtukemøtet med Shakhtar.

Robin van Persie må trolig stå over også dette oppgjøret, mens Rafael og Phil Jones er usikre.

Liverpool åpnet sesongen meget bra, men var ikke seg selv i andre omgang mot Swansea (2-2) nest sist og i 0-1-tapet for Southampton hjemme i helgen. Luis Suarez er tilgjengelig for spill etter å ha sonet ti kamper. Den driblesterke mannen fra Uruguay kommer garantert til å være usedvanlig spillesugen og målkåt, og det blir spennende å se hva slags form han er i.

Aly Cissokho, Coutinho og Glen Johnson er ute med skader, mens Daniel Agger er usikker.

Disse lokaderbyene lever sine egne liv, og vi utelukker ikke at Liverpool slår United for andre gang denne sesongen. HUB.

4. Newcastle – Leeds
Hva skjedd med Newcastle i helgen? Laget kom fra to fine trepoengere i ligaen og tok en oppskriftsmessig ledelse mot et skadesvekket Hull hjemme. Så ender det med 2-3-tap og ras ned til 12. plass på tabellen ...

Jonas Gutierrez, Shola Ameobi, Ryan Taylor og Steven Taylor er ute med skader, mens Gabriel Obertan er usikker. Viktige Yohan Cabaye hviles trolig.

Leeds tapte 1-2 hjemme for Burnley i helgen og har gått poengløse av banen i tre av de siste fire seriekampene. Ligger dermed på en skuffende 13. plass etter å ha startet sesongen bra. Sam Byram og Lee Peltier er usikre, ellers ser det bra ut.

Leeds skal ikke undervurderes i dette oppgjøret. HU.

5. Birmingham – Swansea
Den innleide Manchester United-spissen Jesse Lindgard ble den store helten med fire mål da Birmingham tok en etterlengtet seier over Sheffield Wednesday i helgen. Litt av en debut for 20-åringen, som samtidig sendte Birmingam opp til 18. plass på tabellen. Dessverre for Birmingham er han ikke berettighet for spill i kveld. Det er heller ikke innleide Kyle Bartley. Backen David Murphy , som akkurat er tilbake etter et langt skadeopphold, hviles trolig.

Swansea har virkelig fått sving på sakene i september etter en tøff start på sesongen, og klatret opp til niendeplass med helgens borteseier over Crystal Palace. Pablo Hernandez og Neil Taylor er ute med skader, og det er ventet at en del spillere hviles i kveld.

Swansea har stilt skjerpet i alle cupkamper denne sesongen og er regjerende mester i denne turneringern. Vi tror mest på B selv om Laudrup skulle starte med en del reserver. B.

6. Tranmere – Stoke
Tranmere har fått en tung start i League 1 og står med kun én seier på de første åtte kampene. Ligger på 19. plass med 5 poeng. Jason Koumas, Andy Robinson, James Wallace og Jake Kirby er ute med skader, og veteranen Ian Goodison (40) blir trolig hvilt.

Stoke har fått en godkjent start på sesongen, selv om det ble 1-3 mot serieleder Arsenal helgen. Ligger på tiendeplass med sju poeng på fem kamper. Marc Muniesa er eneste skadefravær. Mark Hughes gjorde åtte endringer på laget i forrige cuprunde, og det er ventet at en del faste spillere hviles også i dag.

Vi kan ikke utelukke at Tranmere holder stand mot et svekket Stoke-lag. UB.

HTML EMBED

7. Sevilla - Rayo Vallecano
De to neste kampene er hentet fra La Liga.
Sevilla ligger sist i serien med to fattige poeng på de første fem rundene. Har møtt god motstand så langt, og prestasjonene noe bedre enn resultatene skulle tilsi. Kommer fra 1-3 borte mot Valencia, et annet lag som også har slitt innledningsvis. Sevilla har vist gode takter i Europa League, så alt er ikke helt håpløst.

Har fortsatt en del sentrale spillere ute med skade.

Rayo åpnet med seier mot bunnkollega Elche, men har siden gått på den ene stjernesmellen etter den andre. Tapte 0-4 for Barcelona sist og 0-5 for Malaga runde før. Har også tapt 0-5 for Atletico Madrid. Ligger på nest sisteplass med tre poeng – en plass over dagens motstander. Får tilbake et par faste spillere til denne kampen.

En ypperlig sjanse for normalt hjemmesterke Sevilla å ta sesongens første serieseier. H.

8. Granada – Valencia
Granada spilte 0-0 borte mot Betis i helgen og ligger på 13. plass med fem poeng.

Var 3-1-seieren over Sevilla et vendepunkt for et Valencia-lag som har slitt både i serien og Europa League? Klubben klatret i alle fall til niendeplass, men ligger bare ett poeng foran dagens motstander. Kaptein Ricardo Costa sliter med en leggskade, og keeper Vicente Guaita og kantspilleren Pablo Piatti er uaktuelle.

Vi satser på at UB holder.

9. Napoli – Sassuolo
De siste fire kampene er hentet fra Serie A.
Napoli tok en knallsterk borteseier over Milan i helgen og står med full pott etter at det er spilt fire runder. Roma overtok imidlertid tabelltoppen grunnet bedre målforskjell. Beviste med 2-1 seieren i Champions League mot Borussia Dortmund at laget blir å regne med i alle konkurranser denne sesongen.

Sassuolo har fått et brutalt møte med Serie A og står med null poeng og 1-14 i målforskjell etter at å ha blitt massakrert 0-7 på hjemmebane av Inter i helgen. Situasjonen er ikke bedre av at spissen Floro Flores er ute.

U eller B hadde gjort underverker for premiene, men selv om det er ventet at Rafael Benitez gjør hviler noen av stjernespillerne, her det ikke noe poeng i å spekulere på at et av tidenes svakeste Serie A-lag skal overraske på bortebane. H.

10. ChievoVerona – Juventus
Chievo tok årets første trepoenger med 2-1 hjemme mot Udinese i helgen. Klatret dermed til 11. plass. Midstopperen Dario Dainelli er fortsatt ute med skade.

Juventus slo Verona 2-1 hjemme sist, etter å ha skuffet med 1-1 borte mot FC København i CL midtuken. Står med 10 av 12 mulige poeng og ligger på fjerdeplass. Landslagsspilleren Claudio Marchisio var tilbake i helgen.

Juventus er nødt til å vinne dette oppgjøret for å ikke miste kontakt med lederduoen, og det tror vi de klarer. B.

11. Bologna – Milan
Bologna tapte 1-2 for Torino i helgen og har dermed ennå ikke vunnet i ligaen. To poeng holder til en utsatt 16. plass. Den offensive midtbanespilleren Panagiotis Kone og forsvareren Cesare Natali er ute med karantene.

Hjemmetapet for Napoli sist gjør at Milan bare har tatt fire poeng på de første fire kampene. Er dermed allerede åtte poeng bak tetduoen Roma og Napoli. Mario Balotelli er ute med karantene for å ha skjelt ut dommeren etter kampslutt i helgen. Det er meget dårlig nytt for et Milan-lag som sliter med mange tunge skadefravær. Mot Napoli var Balotelli omtrent den eneste Milan-spilleren som viste giftige takter foran motstanderen mål.

Milan vant begge de to innbyrdes forrige sesong, men denne skadeskutte utgaven kan vi ikke stole på. HU.

12. Sampdoria – Roma
Hvis man ser bort fra serieåpningen mot Juventus, har Sampdoria møtt overkommelig motstand i de tre andre kampene. Likevel er det bare blitt to poeng så langt.

Roma vant byderbyet mot Lazio i helgen og står med full pott på de fire første kampene. Overtok også serieleden grunnet bedre målforskjell enn Napoli.

Sampdoria har gjort det bra mot Napoli de siste sesongene og vant det tilsvarende oppgjøret i fjor 3-1. Og selv om Roma kan få en reaksjon etter byderbyet, tviler vi på at det blir hjemmeseier til denne formløse Sampdoria-utgaven. UB.

96-rekker
1. Rosenborg – Haugesund HU

2. West Bromwich – Arsenal HU

3. Manchester United – Liverpool HUB

4. Newcastle – Leeds H

5. Birmingham – Swansea B

6. Tranmere – Stoke UB

7. Sevilla - Rayo Vallecano H

8. Granada – Valencia UB

9. Napoli – Sassuolo H

10. ChievoVerona – Juventus B

11. Bologna – Milan HU

12. Sampdoria – Roma B
Klikk her for å levere dette spillet på nett.
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen.

384-rekker
1. Rosenborg – Haugesund HU

2. West Bromwich – Arsenal HU

3. Manchester United – Liverpool HUB

4. Newcastle – Leeds HU

5. Birmingham – Swansea B

6. Tranmere – Stoke UB

7. Sevilla - Rayo Vallecano H

8. Granada – Valencia UB

9. Napoli – Sassuolo H

10. ChievoVerona – Juventus B

11. Bologna – Milan HU

12. Sampdoria – Roma UB

Klikk her for å levere dette spillet på nett.
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.