*Nettavisen* Sport.

Super-Nannskog!

Foto: Kyrre Lien/SCANPIX

Svensken og Stabæk viste fjorårsform i sesongens siste oppgjør.

02.11.09 09:22

SANDEFJORD - STABÆK 1-3:

Bronsen var sikret allerede før søndagens oppgjør borte mot Sandefjord for Stabæk. Men bæringene viste at de ikke hadde kommet til Vestfold for å surfe gjennom sesongens siste oppgjør.

Stabæk gikk ut i hundre fra start og allerede i det åttende spilleminuttet sørget Johan Andersson for en tidlig ledelse til bortelaget.

Klassescoring
I de påfølgende minuttene kunne det stått både 2-0 og 3-0 til gjestene, men de måtte vente til det 50. minutt før de doblet ledelsen.

Og for en scoring det var.

Daniel Nannskog klinte ballen utakbart opp i krysset bak Espen Bugge Pettersen. Ren magi fra den karismatiske svensken.

Erik Mjelde skapte spenning i kampen igjen da han reduserte på straffe etter en drøy times spill.

Men dette var Stabæks og Nannskogs kveld.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Vakkert Stabæk-spill
Etter 84 minutter satte gjestene den berømte spikeren i kista. Et fantastisk forarbeid fra Fredrik Bergund sørget for at Nannskog kunne sette inn sitt andre og Stabæks tredje for dagen.

Dermed endte Nannskog på 15 scoringer i årets Tippeliga, to bak RBKs toppscorer Rade Prica.

- Jeg er veldig glad. Det smaker alltid godt med poeng. Vi snakket om mange scoringer før kampen og hadde 3-4 store målsjanser første kvarteret, men fikk bare uttelling på én av dem. Guttene fortjener en medalje, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til TV 2 Sporten.

Til tider spilte Stabæk som de gjorde det på sitt beste i fjorårssesongen da Alanzino, Veigar Páll Gunnarsson og Nannskog herjet som verst for de blåsvarte.

En fryd for øyet, men en skam for Jönsson at laget hans ikke kunne ha spilt slik hele sesongen. Da hadde nok bronsemedaljen vært byttet ut med minst sølv.

Sandefjord endte sesongen på en åttendeplass. Ti seire, ti uavgjort og ti tap er summen for vestfoldingene etter 30 spilte kamper.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.