*Nettavisen* Sport.

Super-Pjanic sendte Roma til himmels

Foto: Filippo Monteforte / AFP / NTB scanpix

Leder fortsatt Serie A etter toppmøte.

18.10.13 23:57

ROMA - NAPOLI 2-0:

Roma virker uslåelig i årets Serie A-sesong. Fredag måtte serietoer Napoli reise hjem fra den italienske hovedstaden med 0-2 i bagasjen.

Miralem Pjanic ble dagens mann for vertene, som kun har sluppet inn ett mål på de åtte første kampene. Bosnieren scoret begge målene i seieren som gjorde at Romas perfekte rekke er intakt.

Hjemmelaget måtte vente helt til slutten av første omgang før ledermålet kom. Det markerte starten for Paolo Cannavaros marerittkveld. Napoli-forsvareren var nettopp byttet inn for skadde Miguel Britos da han fikk gult kort og laget frisparket som Pjanic dunket inn til 1-0.

69 minutter var spilt da Cannavaro var på glattisen igjen. Han felte Marco Borriello i egen 16-meter, og Roma fikk straffespark. Napoli-keeper Pepe Reina ble nærmest historisk da han reddet Milan-spiss Mario Balotellis straffe forrige måned, men Pjanics knallharde skudd kunne han ikke gjøre noe med.

Totti skadd
Midtbanemannen har hatt en perfekt uke. Tirsdag sikret han VM-plass med Bosnia-Hercegovina for første gang. Nå har Pjanic og Roma fem poengs luke til Napoli og Juventus før sistnevntes bortekamp mot Fiorentina søndag.

Et lite skår i Romas glede var det at kaptein og veteran Francesco Totti måtte av med en skade.

- Jeg er fornøyd med seieren, men samtidig tapte vi kapteinen vår. Men i kveld har Tottis Roma tangert (Michel) Platinis Juventus. Han var en av de store, og det er fint for oss å være i denne posisjonen, sa Roma-trener Rudi Garcia.

Skuffet Maradona
Tapet var Napolis første for sesongen. Den tidligere klubbhelten Diego Maradona var til stede på tribunen for å overvære dagens Napoli-spillere. Ifølge nyhetsbyrået ANSA sa argentineren følgende etter kampen:

- Trist? Ser jeg trist ut? Vi tapte. Det er en skam at jeg ikke spiller lenger.

Roma vant serietittelen sist i 2001. I hovedstaden snakkes det allerede om seriegull, men midtbanemannen Daniele De Rossi mente det er altfor tidlig.

- Gjennom hardt arbeid kan du oppnå en viss tilfredsstillelse. Det er for tidlig å snakke om store ting, men dette er definitivt et lag som gjør det veldig bra, sa han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag