*Nettavisen* Sport.

Super-Tarik vekket Rosenborg

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Trønderne opp på andreplass i Tippeligaen.

08.05.13 23:43

ROSENBORG - TROMSØ 2-1:

Rosenborg startet sesongen på ypperlig vis med tre strake triumfer på de tre første kampene. I møtene med Brann og Sogndal ble det også mange scoringer.

Men så begynte det å butte imot. I løpet av de siste kampene har det blant annet blitt tap for Sandnes Ulf og uavgjort mot gamletrener Jan Jönsson og hans Aalesund.

Det Rosenborg-laget mange eksperter mente hadde vunnet Tippeligaen etter tre runder, luktet plutselig litt mindre «rock & roll». Onsdag var imidlertid gleden tilbake i laget.

- Mye psykologi
Spesielt første omgangen mot «Gutan» var god fra trønderens side, og en spiller som Tarik Elyounoussi viste nok en gang fram sine kvaliteter.

- Jeg skulle egentlig skyte med venstre, men skoen holdt på å skli av, så da måtte jeg avslutte med høyre, forteller Elyounoussi med et smil om munnen, sier han til TV 2.

Etter hvilen ble det en smule mer spennende, men Rosenborg dro tre nye poeng i land og er dermed opp i 14 poeng på åtte kamper og er foreløpig nummer to på tabellen.

- Førsteomgangen er jeg særdeles godt fornøyd med. Da ser vi ut som slik jeg ønsker at vi skal gjøre. Så slipper vi oss ned i andre omgang og Tromsø var gode i lange perioder, og spesielt i andre omgang ga de oss store problemer, sier RBK-trener Per Joar Hansen etter kampslutt til TV 2.

- Når vi har vært i en tung periode er det mye psykologi, og når vi slipper inn et unødvendig mål blir det kamp igjen. Vi blir litt stresset og glemmer det vi skal gjøre, sier han videre.

Magisk Tarik
Rosenborg gikk rett i strupen på laget fra Nord-Norge og skapte vanvittige sjanser tidlig i første omgang.

Allerede etter fire minutter brøt trønderne høyt i banen og ballen ble slått inn mot et umarkert Tobias Mikkelsen. Dansken trengte bare å styre ballen i mål, men Tromsø avverget på strek.

Gjestene var også farlige i innledningen og i det femte minutt fikk storscorer Zdenek Ondrasek avslutte fra kort hold. Skuddet hadde god retning, men ble blokkert før det havnet i nettet.

Det meste skulle likevel handle om hjemmelaget. Etter sju minutter fikk både Mikkelsen og Mikael Dorsin gedigne sjanser til å sende Rosenborg opp i ledelsen på Lerkendal.

Vi måtte imidlertid vente til det 18. minutt før scoringen kom. Stefan Strandberg raget i feltet og nærmest karatesparket ballen forbi keeper Marcus Sahlman etter et frispark fra Mikkelsen.

Det var alt i alt en meget fartsfylt første omgang i Trondheim, og begge lag skapte farligheter også på stillingen 1-0. Tarik Elyounoussi var farlig for RBK, og Ondrasek for TIL.

Rett før pause var Elyounoussi mer enn bare farlig, han var dødelig. Etter samarbeid med Dorsin, passerte landslagsspilleren et par Tromsø-spillere, før han satte ballen iskaldt i mål.

En herlig prestasjon av Rosenborg-spilleren, som kunne juble for sitt fjerde ligamål så langt denne sesongen. 2-0 sto seg til pause i bartebyen og publikum koste seg i vårsola.

Kobraen bet til
Det var Rosenborg som fortsatte å kjøre kampen, også etter pause og både Nicki Bille Nielsen, Jonas Svenson og John Chibuike hadde brukbare sjanser for hjemmelaget.

Etter 54. minutter fikk Chibuike, som hadde fått tillit fra start, ballen i god posisjon, men gikk, gikk og gikk, uten å få skutt. Det hele endte med en feilpasning.

Like etter skulle i stedet Tromsø skape ny spenning. Ruben Yttergård Jensen slo inn i feltet og der ventet målsniken Zdenek Ondrasek. Han satte inn reduseringen for Tromsø.

Etter reduseringen ble tempoet i kampen noe lavere, og det ble lengre mellom målsjansene.

Både Elyounoussi og Mikkel Diskerud fikk bra muligheter til å sette spikeren i Tromsø-kista i løpet av de siste minuttene på Lerkendal, men flere mål ble det aldri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.