RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Superbytter sendte Molde videre

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX
Sist oppdatert:
Sjelden har bytter vært så vellykkede som da Magne Hoseth og Pape Paté Diouf kom inn mot Lyn.

ULLEVAAL (Nettavisen): LYN – MOLDE 1-3 e.e.o.:

Hoseth og Paté Diouf var begge blitt vraket foran kvartfinalen mot Lyn, men ble etter hvert svært sentrale i overtidsdramaet på landslagsarenaen.

- Magne har faktisk vært skadet, og han var ikke aktuell før i går kveld. Det var flott se at han kom inn med pigge bein i andre omgang og ville vise seg fram, sier Molde-trener Kjell Jonevret til Nettavisen.

Men superbyttet var ikke en taktisk genistrek – en skade gjorde det tvingende nødvendig.

- Jeg hadde nok ikke byttet inn Magne om ikke Thomas Holm hadde fått seg en hjernerystelse. Eller jo, jeg hadde byttet ham inn – men først senere, innrømmer Jonevret.

Treneren forteller at han ikke satte ut Hoseth som en vekker etter tre svake Molde-kamper på rad (Rosenborg 1-3, Aalesund 0-0, Strømsgodset 0-4). Skaden og et ønske om å demme opp for Lyns offensiv var avgjørende for ”vrakingen”.

- Vi har jobbet hardt etter RBK-kampen med å være ”tighte” i forsvarsspillet, og Magnes beste side på banen er ikke forsvarsspill, sier Molde-treneren forklarende.

Berg imponert
Likevel var det Lyn som i første omgang fikk presisjonen til å stemme enda bedre enn i serieseieren mot Lillestrøm søndag. To susere i stolpen fra Paul Obiefule og Magne Simonsen var det nærmeste hjemmelaget kom før pause. En svært ensidig forestilling før pause var det uansett.

- Førsteomgangen vår er fantastisk! Jeg tror det må være årsbeste. Jeg er imponert over tempoet og presisjonen vår, det er bare synd vi ikke klarer å score mål, sier Lyn-trener Henning Berg til Nettavisen.

- Vi er heldige som ikke ligger under med flere mål etter første omgang. Jeg måtte telle spillerne på lagene, hadde Lyn virkelig bare elleve utpå der? Det virket som de var mange flere enn oss, sier Jonevret.

- Det var mange spillere som så redde ut, legger han til.

Superbyttene
Det bedret seg betraktelig da Hoseth kom på banen. Molde tok over mye av spillet, og etter bare fem minutter på banen sendte Hoseth i vei et skudd som viste hans intensjoner om en retur til Ullevaal i november. Eddie Gustafsson i Lyn-buret måtte også tre i aksjon flere ganger i en langt jevnere annenomgang.

Pape Paté Diuof kom også på banen drøye kvarteret før slutten på ordinær tid, og da det sto 0-0 etter 90 minutter, begynte showet til senegaleseren i ekstraomgangene.

Like etter at Lyns innbytter Davy Angan hadde sikret 1-0 for vertene ved å styre en Espen Hoff-avslutning i mål, stjal Molde ballen på midtbanen og Paté Diouf løp rett forbi Lars Kristian Eriksen og sendte ballen i mål.

Bare fire minutter senere var det samme senegaleser som lurte offsidefellen til Lyn på et kjapt slått frispark av – ja nettopp, ingen ringere enn Magne Hoseth – og da om ballen traff tverrliggeren både en og to ganger, var stopper Vegard Forren der og fikk den så vidt over streken.

Så avsluttet Molde cupfesten for denne gang. Magne Hoseth gled lett gjennom Lyn-forsvaret og satte inn Moldes tredje mål og spikeren i Lyns kiste.

Merkelig situasjon
Dommer Svein-Erik Edvartsen kom dessverre i fokus også denne gang. Helt på tampen av første ekstraomgang ga han Indridi Sigurdsson gult kort for å protestere på at Toni Koskela ikke fikk kort.

Dette var Sigurdssons andre gule kort i kampen - helt til Edvartsen ombestemte seg og noterte kortet på Tommy Berntsen i stedet. Dermed unnslapp islendingen rødt kort.

De tre siste kvartfinalene spilles for øvrig også denne helgen.

Odd Grenland møter Fredrikstad på lørdag, mens Vålerenga-Bodø/Glimt og Stabæk-Strømsgodset spilles søndag.

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere