RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SUPERDUO: Leicesters Riyad Mahrez og Jamie Vardy har tatt Premier League med storm denne sesongen.
SUPERDUO: Leicesters Riyad Mahrez og Jamie Vardy har tatt Premier League med storm denne sesongen. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Superduoen kostet like mye som syv Hazard-ukelønner, senket Chelsea med Mahgi

Sist oppdatert:
Jamie Vardy (28) og Riyad Mahrez (24) har denne sesongen stått bak til sammen 26 Premier League-mål. Chelsea har totalt scoret 18.

LEICESTER - CHELSEA 2-1:

Mandag var det igjen Leicesters to yndlinger som sørget for jubel på King Power Stadium da blåtrøyene vant fullt fortjent 2-1.

Mahrez sto for den målgivende pasningen da Vardy satte inn 1-0-scoringen i første omgang, og sto selv for 2-0-scoringen i starten av andre omgang.

Til sammen har duoen altså stått bak flere Premier League-scoringer denne sesongen enn hele Chelsea-stallen har gjort til sammen.

- Samarbeidet mellom Mahrez og Vardy er fantastisk. Det er toppspillere, kommenterte tidligere Leicester-spiller og nåværende Premier League-ekspert Robbie Savage på BBC underveis i kampen.

Seieren fører Leicester tilbake på tabelltopp etter 16 runder i Premier League. Chelsea er nede på 16. plass.

Den som hadde satt penger på det før sesongen, hadde vært rik i dag.

I fotball er etterpåklokskap en populær aktivitet, og i ettepåklokskapens lys må Leicester sies å ha gjort to fantastiske signeringer i de to formspillerne.

Mahrez kostet ifølge Daily Mail Leicester 4,6 millioner kroner da han ble kjøpt fra franske Le Havre i juli 2014, mens Vardy kostet 11,4 millioner da han ble hentet fra Fleetwood Town i 2012.

- 400.000 pund (for Mahrez), det er de best brukte pengene i Premier League-historien, det tør jeg påstå, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller i studio etter kampen.

Syv Hazard-ukelønner

Superduoen har altså kostet Leicester omkring fattige 16 millioner kroner, og nå herjer de i Premier League.

Til sammenligning kostet Pedro, som mandag satt på benken for Chelsea, rundt 250 millioner kroner da han ble hentet fra Barcelona i sommer.

Denne sesongens store Chelsea-flopp Eden Hazard, som ifølge Daily Mail tjener rundt 2,6 millioner kroner i uka, må altså bare ha lønn i syv uker for å ha kostet Chelsea mer enn Leicester betalte for underskriftene til Mahrez og Vardy.

NÅ LUGGER DET: Chelsea-manager Jose Mourinho og Eden Hazard har hatt bedre dager.

Eksemplene er selvsagt satt på spissen, men det illustrerer verdien i de to overgangene til dagens ligaleder.

Mahrez har nå syv målgivende pasninger og 11 scoringer i Premier League denne sesongen, og var banens ener mot Chelsea.

- Jeg gjør mitt beste for laget, og det viktigste er laget. Vi gjorde en god kamp. Personlig har jeg stor selvtillit om dagen, sier Mahrez i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

For Chelseas del er situasjonen langt mer deprimerende. De regjerende mesterne er nede på 16.plass etter like mange runder, og presset på manager José Mourinho øker for hver dag som går.

- Leicester fortjente å vinne, de var bedre enn oss over lengre perioder av kampen, sier Chelsea-manageren i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

- Ble sveket

Mourinho snakket rolig og behersket i intervjuet, og lite tydet på en manager med panikk. Men han holdt ikke tilbake skuddene da han ble spurt om hvorfor kampen gikk galt.

- Vi slapp inn to mål som for meg er uakseptable. Jeg vet at en av mine beste kvaliteter er evnen til å lese kampbildet og motstanderne for spillerne mine, og evnen til å identifisere alle detaljer om motstanderne. Og de to målene vi slipper inn er vanskelig å akseptere og veldig frustrerende, for arbeidet mitt ble sveket, sier Mourinho.

Han passet også på å klage over at Leicester brukte mye energi på å hale ut tiden mot slutten av kampen.

- Da vi scoret med et kvarter igjen å spille, var kampen egentlig over. De gjorde 15 minutter til fem minutter. Ballguttene, skadene, byttene, alt dette tok tid. Det er ikke hyggelig, men de gjorde det bra, sier en frustrert Chelsea-sjef.

- Er det vanskelig å se på dette laget, et lag som ble mestere forrige sesong, ble Mourinho spurt.

- Ja, det er vanskelig. Hele sesongen (i fjor) gjorde jeg en fenomenal jobb og hevet dem til et nivå som egentlig er bedre enn de faktisk har, eller så gjør vi det så dårlig at noen av spillerne har det vanskelig, svarer portugiseren kryptisk.

- Er topp fire bare å glemme nå?

- Ja, helt klart, svarer Mourinho.

NB: Les hele Mourinho-intervjuet, ord for ord, her.

MÅLKONGEN: Jamie Vardy slutter aldri å score.

LES: Detaljert kampreferat

Kampen begynte som et bilde på hvordan sesongen har vært så langt da Riyad Mahrez slo en luke på Eden Hazard etter bare noen minutter. Samme mann kom til en god sjanse kort tid etterpå, men avslutningen gikk rett på Thibaut Courtois i Chelsea-buret.

Vardy - hvem ellers?

Etter en halvtime måtte Chelsea og José Mourinho gjøre grep da Hazard fikk seg en smell og måtte byttes ut.

Og enda verre skulle det bli.

I det 33. minutt fikk Mahrez ballen ute til høyre, og i feltet kom målmaskinen Jamie Vardy på et godt løp. Ballen fra Mahrez var perfekt, det samme var avslutningen, og dermed sto det 1-0 til Leicester.

- For en duo! utbrøt Kasper Wikestad på TV 2 da scoringen ble et faktum.

Scoringen var Vardys 15. mål denne sesongen, noe som gjør ham til toppscorer, tre mål foran Evertons Romelu Lukaku. Dette var hans sjette strake hjemmescoring i Premier League.

SUPERDUO: Jamie Vardy (nummer 9) og Riyad Mahrez slutter aldri å imponere.


Mahgi

Chelsea var nær utligning da Nemanja Matic headet i tverrliggeren minutter senere, men Leicester holdt unna. Det sto dermed 1-0 da lagene gikk til pause.

Andre omgang var bare tre minutter gammel da Mahrez også ville tegne seg på scoringslisten. Vingen tok César Azpilicueta med i pølsebua før han banket ballen i lengste hjørne på vakkert vis. En fantastisk scoring fra en av verdens heteste fotballspillere akkurat nå.

- Det er lekestue, påpekte en entusiastisk Wikestad på TV 2.

Chelsea var nær redusering etter 63 minutter, først ved Diego Costa, så ved Branislav Ivanovic, men udyktighet og uflaks reddet hjemmelaget.

13 minutter før slutt ble det igjen liv i kampen da Loïc Rémy rev seg løs og headet ballen i mål etter et flott innlegg fra Pedro. Dermed sto det 2-1.

Flere scoringer ble det ikke, og kampen endte dermed med hjemmeseier.

Leicesters neste kamp spilles førstkommende lørdag klokken 16, når Everton venter på Goodison Park. Chelsea møter Sunderland på Stamford Bridge samme dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere