Superinnbytteren ødela for Chelsea

Foto: Nigel French / Pa Photos / NTB scanpix

Ligger du under for et topplag? Bare sett innpå Victor Anichebe.

11.02.14 23:17

WEST BROMWICH - CHELSEA 1-1:

Alt så såre vel ut.

Chelsea ledet 1-0 over West Bromwich, etter at Branislav Ivanovic hadde scoret lagets 400. mål under José Mourinho. De var i ferd med å ta sin niende seier på elleve kamper, og dermed øke avstanden fra toppen av Premier League-tabellen og ned til Arsenal på andreplass til fire poeng.

De var i ferd med å bli favoritter til seriegullet i England.

Så dukket superinnbytter Victor Anichebe opp.

Tre minutter før full tid dukket nigerianeren, som reddet ett poeng for WBA mot Liverpool for halvannen uke siden etter å ha utnyttet en tabbe av Kolo Touré, opp på rett plass til rett tid, og ødela dagen for José Mourinho.

1-1 og poengdeling betyr nemlig at Chelsea kan bli forbigått av både Arsenal og Manchester City på tabellen i løpet av morgendagen, når den 26. runden i Premier League avsluttes.

- Ett poeng mer enn før
- De siste 20 minuttene satte de oss under press, og de scoret et mål som en konsekvens av det, sier Chelsea-manager José Mourinho ifølge BBC etter kampen.

- Jeg føler at vi hadde kampen fullstendig i våre egne hender i 60 minutter. West Bromwich fikk ikke en fot innenfor boksen vår. Men vi klarte ikke å drepe kampen, sier portugiseren.

Hva de to tapte poengene betyr i kampen om Premier League-gullet, vil ikke Chelsea-manageren spekulere i.

- Et poeng er et poeng, og vi får se på slutten av sesongen, sier han.

- Akkurat nå har vi ett poeng mer enn vi hadde før kampen. Om Arsenal og City vinner i morgen går de forbi oss, men det er deres jobb. Alle kamper er vanskelige og alle lag trenger poeng.

Overtidsscoring
Chelsea var klart best den første omgangen, men klarte ikke å produsere noen større farligheter før Branislav Ivanovic dukket opp ved bakerste stolpe drøyt to minutter på overtid i første omgang.

Corneren fra Willian var blitt stusset videre av David Luiz, og ved bakerste stolpe kunne Ivanovic bare beine ballen inn.

Scoringen var, som allerede nevnt, lagets 400. mål med José Mourinho som manager, og det så ut til at det skulle bli nok en jubeldag for ligalederne.

Men etter hvilen var det et aggressivt WBA-lag som kom ut på banen, uten at det så ut til å gi poengfangst - Chelsea holdt nemlig unna helt til det gjensto tre minutter på kampuret.

Superinnbytter
Da dukket altså Victor Anichebe opp. For andre hjemmekampen på rad utlignet han for hjemmelaget som innbytter, og sørget altså for at Chelsea - i likhet med Liverpool - måtte dra fra The Hawthornes med kun ett poeng i bagasjen.

Dermed kan det se ut til å jevne seg ytterligere til i toppen av Premier League-tabellen.

Chelsea har to poeng ned til Arsenal og tre ned til Manchester City, men begge de to lagene spiller Premier League-fotball på onsdag. Arsenal møter Manchester United til duell hjemme på Emirates, men Manchester City tar imot Sunderland.

Anichebes mål betyr også at West Bromwich klatrer over nedrykksstreken. Laget har like mange poeng som Sunderland, men bedre målforskjell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag