Gå til sidens hovedinnhold

«Superreserven» sa takk for tilliten

«Chicharito» fikk sjansen fra start, og avgjorde kampen for Manchester United.

WIGAN - MANCHESTER UNITED 0-4:

Den ene fylte 40 år i oktober i fjor, og annonserte i januar at han vil legge opp etter denne sesongen.

Den andre er ung nok til å kunne vært sønnen, er Manchester Uniteds nye «superreserve» - men fikk sjansen fra start i lørdagens møte med Wigan på DW Stadium.

Og sammen sørget Edwin van der Sar og Javier «Chicharito» Hernández for at Manchester United tok flere steg mot seriemesterskapet, med 4-0-seieren over naboklubben fra Greater Manchester.

Stygt av Rooney
På papiret skulle det være en enkel match for Manchester United - vanligvis skaper ikke lag som er plassert som nummer 18 på tabellen så mye trøbbel.

Men Wigan kjemper for å overleve i Premier League, og kanskje inspirert av Wolverhampton - det første laget som slo rødtrøyene denne sesongen for tre uker siden - gikk vertene iherdig til verks for å gi Manchester United trøbbel i kampen om ligagullet.

Før kvarteret var spilte burde Victor Moses ha gitt vertene føringen, men alene mot Edwin van der Sar gjorde keeperen seg stor og reddet forsøket fra spissen.

Like før var Wayne Rooney heldig som unngikk et direkte rødt kort, da han stemplet albuen i bakhodet på James McCarthy uten at ballen overhodet var i nærheten.

Men mens Wigan sto for spillet og sjansene, sto Manchester United for effektivitet.

Matchvinnende redning
Få minutter etter vertenes kjempesjanse ble Nani spilt fri på venstrekanten. Portugiseren slo inn foran mål, der «Chicharito» enkelt kunne bredside ballen i nettet.

Wigan svarte å gå direkte i angrep, men så var det denne van der Edwin van der Sar, da.

Et vakkert angrep endte med at Charles N'Zogbia flikket ballen videre med hælen til James McCarthy, som plutselig sto alene på fem meters hold. Men igjen gjorde keeperen seg stor og reddet forsøket fra vertene.

Ingen bør imidlertid påstå at United ikke skapte noe framover på banen i første omgang.

Halvtimen ut i kampen dunket Nani ballen på innsiden av stolpen, før den spratt ut igjen bak ryggen til Wigan-keeper og tidligere Lyn-spiller Ali Al-Habsi. Likevel følte nok hjemmelagets publikum at det var noe urettferdig at det var gjestene som gikk til garderoben med 1-0-ledelse.

Fábios første
I andre omgang overtok imidlertid United kontrollen i matchen, og var uheldige som ikke doblet ledelsen før det gjensto et kvarter.

Da ble Javier Hernández spilt gjennom etter et herlig veggspill med Wayne Rooney, og gjorde ingen feil alene mot keeper.

Dermed hadde ikke Wigan annet valg enn å sende enda flere mann i angrep, noe som ofte straffer seg mot topplag som Manchester United.

Syv minutter før full tid satte Rooney selv spikeren i kista etter uselvisk forarbeid av Dimitar Berbatov, før brasilianske Fábio scoret sitt første Premier League-mål fire minutter før slutt.

Det betyr at Manchester United øker avstanden ned til Arsenal på andreplass til fire poeng, og levner liten tvil om at londonklubben skal få en tøff jobb med å kapre seriemesterskapet foran nesa på de røde djevlene.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken