Superspissen lover svar i januar

Foto: John Macdougall (Afp)

- Da kan jeg skrive under på kontrakten.

Polske Robert Lewandowski har i løpet av de siste sesongene utviklet seg til en av Europas beste spisser.

Måljegeren har blomstret opp etter overgangen til tyske Borussia Dortmund i 2010, og større klubber har lenge siklet etter 25-åringen.

Store klubber som Manchester United og Real Madrid har blitt koblet med 25-åringen, men det har en stund vært klart at Bayern München trolig vil dra spissen i land.

Bayern og Lewandowski skal angivelig lenge ha hatt en avtale om de personlige betingelsene, og nå ser det også ut til at papirarbeidet snart kan bli unnagjort.

- I januar
Ifølge Lewandowski kan det skje ting allerede når overgangsvinduet åpner i januar neste år - selv om han etter alle solemerker spiller for Dortmund ut sesongen.

Det ryktes at Lewandowski og Bayern er enig om en fireårskontrakt, og ifølge spissen selv kan denne signeres så fort vi går inn i 2014.

Det er fordi Lewandowski står uten kontrakt til sommeren, og dermed står fritt til å skrive under med hvem han vil, når mindre enn seks måneder gjenstår av kontraktsperioden.

På spørsmål om hvorvidt han blir Bayern-spiller svarte Lewandowski nylig følgende:

- Ja, jeg kan offisielt skrive under på kontrakten i januar, sier han til Sport 1.

- Må vente
Overfor Sky Sports Tyskland sa han senere dette:

- Jeg kan ikke si så mye akkurat nå. Jeg kan egentlig ikke gå ut med noe offisielt før i januar, sier spissen.

- Akkurat nå er det litt tidlig å si noe, så vi må vente. Men jeg tror jeg kan signere i januar, sier Lewandowski videre.

Lewandowski har de to siste sesongene hamret inn henholdsvis 30 og 36 mål for Borussia Dortmund. Forrige sesong var han sentral da klubben kom til finale i Champions League.

Han har tidligere spilt for klubber som Legia II Warszawa, Znicz Pruszkow og Lech Poznan. Han står bokført med 56 landskamper for Polen og 18 mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.