*Nettavisen* Sport.

Supertalentet kan glippe for Norge

Foto: Per-Åge Eriksen / Scanpix

Han er spådd en lysende karriere, men har en drøm om å spille for et annet landslag enn det norske.

19.01.13 13:03

LSK-HALLEN (Nettavisen): Lillestrøms stortalent Ohi Omoijuanfo (19) har lenge vært en av de viktigste spillerne på det norske U18-landslaget. Fredag ble han som ventet tatt ut i G19-troppen som skal spille turnering på La Manga i februar.

Nå avslører imidlertid midtbanespilleren, som har norsk mor og nigeriansk far, at han drømmer om landslagsspill med et annet flagg enn det norske på brystet.

- Det hadde vært moro å spille for Nigeria. Pappa er fra Nigeria, og jeg reiser dit mye. Hele familien min bor der, så det hadde vært en ære å spille for dem. Familien min maser om at jeg må velge Nigeria, sier Omoijuanfo til Nettavisen.

- Hvis du er nødt til å velge mellom Norge og Nigeria, er Nigeria øverst på ønskelisten?

- Ja, helt klart. Det er annerledes fotball i Afrika, og jeg kunne tenke meg å prøve meg der, sier Omoijuanfo, som er født og oppvokst på Holmlia i Oslo.

Stortalent
Det kan være dårlige nyheter for de som heier på det norske landslaget. Den robuste 19-åringen er nemlig spådd en lysende karriere, og har allerede etablert seg på tippeliganivå.

Omoijuanfo påpeker samtidig at han stortrives med å spille med det norske flagget på brystet, og at Norge har mange spennende ting på gang. Han mener også at nivået på U-landslagene er i stadig bedring.

I sin tippeligadebut ble han tidenes yngste målscorer i den norske toppdivisjonen, da han i 2010 reduserte til 2-1 i bortekampen mot Strømsgodset i siste serierunde. Da var han bare 16 år og 300 dager gammel.

19-åringen spilte fra start i LSKs 3-1-seier mot Strømsgodset fredag, og går trolig mot en fast plass på Lillestrøms sentrale midtbane når alvoret braker løs i mars.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

LSK-trener Magnus Haglund forteller at han er veldig fornøyd med utviklingen til sin unge elev. Men han synes det er vanskelig å svare på om det norske landslaget kan gå glipp av en fremtidig stjernespiller.

- Det kan være et tap på sikt for norsk fotball, men det er for tidlig å si. Men han har vært med hele veien og spilt 50 eller flere landskamper for ungdomslandslagene, så det kan absolutt være et tap, sier Haglund til Nettavisen.

Frykter ikke reaksjonene
Selv om Omoijuanfo er fast bestemt på at Nigeria har førsterett på landslagsspill i fremtiden, frykter han ikke å hisse på seg norske ungdomslandslagstrenere og det norske fotballforbundet.

- Jeg er ikke redd for at folk blir sure, men jeg regner med at det blir sånn hvis jeg blir så god at Norges A-landslag vil ha meg. Det vet vi jo ikke ennå, men jeg trener hver dag og håper på å bli best mulig, så får vi ta det når den tid kommer, sier han.

Omoijuanfo har heller ikke informert landslagsledelsen om sine fremtidsplaner.

- Nei, jeg har ikke snakket med noen trenere om det. Jeg regner med at landslagstrenerne tror og forventer at jeg vil spille for Norge. Men vi får se hva som skjer, Nigeria har jo veldig solide lag i min aldersgruppe, og har vunnet G17- og U21-VM, så jeg vet ikke engang om jeg kan bli god nok. Jeg jobber hver dag, så jeg håper det, avslutter han.

PS: Mohammed Fellah vurderte lenge å velge det marokkanske landslaget foran det norske, men ombestemte seg. Nylig fikk han sin debut med det norske flagget på brystet. Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey har valgt å spille landslagsfotball for Ghana.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.