RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TALENT: Tobias Hammer Svendsen er ettertraktet. Her varmer han opp før eliteseriekampen mellom Vålerenga og Molde på Ullevaal stadion.
TALENT: Tobias Hammer Svendsen er ettertraktet. Her varmer han opp før eliteseriekampen mellom Vålerenga og Molde på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Supertalentet Svendsen signerer med Molde

Tobias Svendsen har tatt en tøff avgjørelse.

MOLDE (Nettavisen): Sander Svendsens lillebror, Tobias (16), har vært i Ajaxs søkelys lenge.

Tenåringen trente med Ajax så tidlig som i 2012, som en del av en premie etter å ha blitt kåret til den beste spilleren på en fotballskole som ble arrangert i samarbeid med den nederlandske storklubben.

Etter det første besøket har han blitt invitert til hovedstadsklubben gjentatte ganger, og har nå besøkt klubben fire ganger, seinest i november i fjor.

Unggutten fylte 16 år i slutten av august og har i lenger tid vurdert et tilbud om proffkontrakt med Molde.

Nå har imidlertid unggutten bestemt seg for hvor fotballfremtiden ligger.

- Nå har jeg nok bestemt meg. Jeg har bare avventet litt med å skrive under, avslører Svendsen til Nettavisen.

- Kommer du til å signere proffkontrakt med Molde?

- Ja, det gjør jeg, svarer han kontant.

LOVENDE: Tobias Svendsen.

Overrasket Moe

Etter torsdagens Europa League-oppgjør mot Amsterdam-klubben var ikke den midlertidige Molde-treneren sikker på situasjonen til den talentfulle moldenseren.

- Han har trent med Ajax flere ganger, men utover det vet jeg svært lite om kontakten deres, om han fått tilbud fra de eller hva som skjer, fortalte han til Nettavisen.

Men da Nettavisen kunne fortelle Molde-sjefen at 16-åringen hadde bestemt seg for å signere for de blåhvite kom smilet frem hos Moe.

- Det må jeg si. Det var en veldig gledelig beskjed å få. Veldig bra, gliser han.

- Nederland passer meg bra

På spørsmål om hvorfor han har valgt å signere for de blåhvite fra Romsdal svarer Svendsen fort.

- Jeg har en veldig fin hverdag her. Jeg får spille fast i andre divisjon, og trener mer og mer med førstelaget. Det er en ordning jeg trives veldig godt med.

GLAD: Moldes trener Erling Moe fikk en god nyhet servert av Nettavisen.

Selv om tenåringen nå velger å signere proffkontrakt med Molde, er det langt ifra uaktuelt med en tur til nederlandsk fotball i fremtiden.

- Det vil være et naturlig steg hvis jeg skal ut i Europa. Nederlandsk fotball passer meg veldig bra. Jeg er ikke så fysisk stor og sterk, og kommer nok heller aldri til å bli det, ler moldenseren.

- Føler ikke presset

I rosenes by har det allerede vært snakket om unggutten i mange år, og Molde-treneren er enig i at Svendsens talent er udiskutabelt.

- Tobias er en veldig lovende type. Han trener nesten fast med førstelaget nå, og kommer garantert til å bli en fantastisk fotballspiller, fastslår Moe.

Men selv om tippeliga-debuten har latt vente på seg, og de lokale supporterne forventer mye, blir hovedpersonen selv verken nervøs eller utålmodig av den grunn.

- Nei, jeg føler ikke presset. Jeg tenker ikke så mye på når jeg debuterer i ligaen. Utviklingen min har vært bra i år, og jeg blir bedre for hver økt jeg har med førstelaget. Debuten får komme når den kommer, avslutter 16-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere