RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NY KJEMPEKAMP: Iver Fossum var igjen i begivenhetens sentrum da Godset tok tre poeng på bortebane mot Start.
NY KJEMPEKAMP: Iver Fossum var igjen i begivenhetens sentrum da Godset tok tre poeng på bortebane mot Start. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Supertalentet vil ikke snakke om proffdrømmen

Sist oppdatert:
Iver Fossum avgjorde nok en kamp for Godset.

START - STRØMSGODSET 0-1:

Det var knyttet spenning til midtbaneduellen mellom to av Tippeligaens aller største talenter i form av Kristoffer Ajer og Iver Fossum da Start tok i mot Strømsgodset i Krisstiansand.

Anført av en strålende Fossum, var Godset det klart beste laget på kunstgresset på Sør Arena, og midtveis i andre omgang fikk 18-åringen sin fortjente scoring da han satte inn vinnermålet fra utenfor sekstenmeteren.

Med sitt femte seriemål denne sesongen sørget dermed Fossum for at Godset kan se oppover på tabellen, der de for eksempel ligger bare to poeng bak Molde.

- Vi er mye bedre enn dem og gjør en god kamp totalt sett. Det var godt å få det målet, sa Fossum til C More, som ikke ønsket å si mye om interessen fra utenlandske klubber.

- Jeg er tålmodig med tanke på sånne ting og tar det når det kommer, avrundet Fossum.

Godset styrte
Fossum var klart mest involvert av de to stortalentene i den første omgangen, en omgang hvor gjestene fra Drammen dominerte totalt.

Iver Fossum fikk kampens første brukbare mulighet da kvarteret var passert, men ungguttens avslutning gikk rett på Håkon Opdal. Bortelaget fortsatte å skape småfarligheter foran Start-keeperen, men maktet aldri å overliste den solide sisteskansen.

Istedet hadde Solomon Owello en alle tiders mulighet til å sende vertene foran like før pause, men ødela for seg selv med et sleivtreff.

Den andre omgangen var mer jevnspilt, men fortsatt var det Godset som produserte de største farlighetene. Og fortsatt var det Fossum som var sentral.

Først skulle han sette Opdal på nok en prøve med en avslutning fra skrått hold, som målvakten så vidt fikk slått til side for mål.

Fortjent scoring
20 minutter før slutt var det derimot ikke noe Opdal kunne gjøre.

Fossum mottok ballen sentralt i banen og avanserte framover. I mangel på bedre alternativer fant 18-åringen ut at det var like greit å prøve på egenhånd. Ikke noe dumt valg.

Den kliniske avslutningen snek seg ned til høyre for Håkon Opdal, og Godset var fullt fortjent i ledelsen.

Den holdt de helt inn og tok dermed nok en seier etter at David Nielsen sluttet som trener.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere