RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RINGREV FORAN MÅL: Tim Cahill og Australia karret seg et steg nærmere VM i Russland neste år, men det var på håret.
RINGREV FORAN MÅL: Tim Cahill og Australia karret seg et steg nærmere VM i Russland neste år, men det var på håret. Foto: William West (AFP / NTB scanpix)

Superveteranen Cahill stoppet VM-drømmen for Syria

Sist oppdatert:
To mål fra den tidligere Everton-profilen reddet Australia.

AUSTRALIA - SYRIA 2-1 e.o. 3-2 sammenlagt

Australia er klar for siste runde i VM-omspillet i fotball etter en dramatisk kamp mot Syria tirsdag.

37-åringen Tim Cahill ordnet 2-1-seier i andre ekstraomgang. Den tidligere Everton-profilen utlignet også til 1-1 tidlig i kampen.

1-1 var også resultatet i første kamp i Malaysia. Tirsdag var det knyttet stor spenning til om Syria kunne klare en sensasjonell seier på bortegress i Sydney.

VM-håpet ble skikkelig tent da Omar al-Somah sendte den krigsherjede nasjonen i føringen etter bare fem minutter.

Det skulle bare ta sju minutter før veteranen Cahill sørget for balanse i regnskapet. Han satte ballen i mål på innlegg fra Mathew Leckie.

Høyt oppe

Etter en målrik åpning ventet halvannen time med spenning på arenaen i Sydney. Syria måtte klare seg med ti mann etter at Mahmoud al-Mawa ble utvist tidlig i første ekstraomgang.

LUFTENS BARON: Få fotballspillere er bedre til å avslutte fra luftrommet enn Australia-spiss Tim Cahill. Han nikket den avgjørende ballen i mål via målramma da Syrias håp om VM-sluttspill ble slukket.

Og i starten av den andre kom scoringen som sørget for at Australia fortsatt har håp om å nå neste års VM i Russland.

Igjen var Cahill frampå for australierne, denne gang med hodet på et innlegg fra Robbie Kruse.

- Jeg løper til siste slutt for disse spillerne og denne treneren, og da får man betalt. For meg er det dette fotball handler om, sa tomålshelten med over 100 landskamper for Australia.

Ett hinder til

Mens Syria skuffet må innse at VM-kvalifiseringen er over, kan Australia forberede seg på omspill mot laget som havner på fjerdeplass i CONCACAF-kvalifiseringen (Nord- og Mellom-Amerika og Karibia). Det blir etter alt å dømme Panama eller Honduras.

- Det burde egentlig ikke spille noen rolle hvem vi møter. Nå må vi som spillergruppe ta det til neste nivå og tro på oss selv, for de fire siste årene har vært en fantastisk reise, rilføyde Tim Cahill.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere