*Nettavisen* Sport.

Supporterleder: - Farvel, Rooney!

Foto: AP/Scanpix

Stadig mer tyder på at spissjuvelen er tapt for Manchester United.

18.10.10 15:27

The Clash-klassikeren «Should I stay or should I go» er nok satt til repeat på iPoden til Wayne Rooney om dagen. 24-åringen skal ifølge britisk presse ha kommet på kant med Alex Ferguson, og dermed kan hans dager i Manchester United være talte.

Det snakkes nå om at klubber som Real Madrid, Barcelona og Manchester City skal stå klare til å snappe opp spissen i januar.

Og selv om slike rykter ofte må tas med en klype salt - spesielt når de kommer fra England - virker det nå likevel som om kjennere av United medgir at spissen kan være tapt for klubben.

- Ser ikke bort fra at det blir City
Ole P. Pedersen, styreleder i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, skriver blant annet en kommentar på united.no mandag, der han regelrett vinker farvel til Wayne Rooney.

- Det virker nå ugjenkallelig at Wayne Rooney forlater klubben - og jeg ser ikke bort fra at han bare reiser noen få miles til Eastlands og Manchester City. Spilleren som lenge har vært som en ekstra sønn for Sir Alex Ferguson har nå fullstendig mistet all tillit hos manageren, skriver Pedersen om spissen på united.no.

Pedersen peker deretter på det som fotballfans trøster seg med når spillere forsvinner ut: Ingen spiller er større enn klubben.

- Wayne Rooney kan aldri bli større og viktigere enn Uniteds manager. I form er han samtidig Manchester Uniteds desidert viktigste spiller. Derfor mener jeg det på samme tid er både bra og problematisk hvis han nå forsvinner. Bra fordi klubben må velge, manager eller spiller, og problematisk fordi det er vanskelig å se at United kan kjempe om ligagull uten Rooney.

Ikke den første som blir frosset ut
Hvorvidt Rooney forsvinner fra Old Trafford eller ei får vi uansett ikke vite noe særlig mer om før overgangsvinduet åpner i januar, selv om spekulasjonene neppe vil avta med det første.

Skulle ryktene om at det er en isfront mellom Rooney og Ferguson stemme, vil det ikke være første gangen at den tyggistyggende skotten sender noen hodestups ut av klubben.

Ruud van Nistelrooy, David Beckham, Jaap Stam, Paul Ince, Fabien Barthez, og Gordon Strachan er eksempler på spillere som har kommet på kant med United-manageren, for så å forsvinne til en annen klubb ganske kort tid etterpå. Nå kan altså Rooney snart bli medlem i denne lite flatterende klubben.HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.