Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hevder Haugesund krever 6 millioner:

Supporterleder fyrer løs mot Horneland: - Driter i Haugesund

PÅ JOBB: Trener Eirik Horneland, som har skrevet under for Rosenborg, ledet treningen til FK Haugesund på mandag.
PÅ JOBB: Trener Eirik Horneland, som har skrevet under for Rosenborg, ledet treningen til FK Haugesund på mandag. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Lederen for Måkeberget sier Haugesund-supporterne er såret over trenerens opptreden.

Mandag ledet hovedtrener Eirik Horneland Haugesunds første trening for året, etter en uke med motstridende meldinger om hvor treneren og assistenten Karl Oskar Emberland skal tilbringe den nærmeste tiden.

Fredag innkalte nemlig Rosenborg til pressekonferanse der de ville presentere Horneland som ny hovedtrener i klubben, men pressekonferansen ble deretter avlyst.

Les også: Rosenborg gir opp å bli enig med Haugesund før 1. februar

For mens Horneland og Rosenborg mener at han har en måneds oppsigelsestid i sin FKH-kontrakt, og dermed kan ta over som Rosenborg-trener 1. februar, mener Haugesund på sin side at de har terminert treårskontrakten som Horneland skrev under på i oktober - og at han dermed er bundet til klubben frem til 30. november 2019.

VG: - Krever over 6 millioner

I helgen forsøkte de to partene å forhandle frem en løsning uten å lykkes.

Mandag skriver VG at Rosenborg har tilbudt Haugesund opp mot 1,3 millioner kroner som godtgjørelse for trenerens tjenester. Haugesund på sin side krever ifølge avisen mer enn 6 millioner kroner, og dermed er situasjonen fortsatt i stå.

Derfor var det Horneland som ledet FKH-treningen på mandag. Det får Haugesund-supporterne til å fortvile.

- Tenker på seg selv

- Sånn som det har utviklet seg er dette en grusom situasjon for både FKH og for Horneland, sier leder i supportergruppen Måkeberget, Arild Flesjå, til Nettavisen.

Han mener imidlertid at trenerduoen selv må ta skylden for situasjonen som har oppstått.

- I denne situasjonen ser det som om trenerne tenker mest mulig på seg selv. Man har gått gjennom en stor økonomisk omveltning. Senest i begynnelsen av november gikk Horneland ut og skrøt av hvor mye FKH hadde gjort for å få økonomien på plass. Så går det tre uker, og vipps, så skal ikke FKH få noen penger for trenerne. Og det er jo i FK Haugesund at trenerne har blitt store, sier Flesjå.

Rosenborg bekreftet: - Har ansatt Horneland som ny trener

- Da de gikk i forhandlinger i Rosenborg kunne de helt fint ha sagt: «Vi er interessert i å gå til dere, men da ønsker vi at FKH skal få en kompensasjon for det.» Ikke bruke den enkle løsningen at han bare har én måneds oppsigelse, og at det bare er å drite i FKH.

Horneland: - Forståelse for det

Nettavisen har ikke lyktes i å få tak i Horneland mandag. Til Haugesunds Avis kommenterer imidlertid treneren situasjonen etter mandagens trening. Da sier Horneland at han har forståelse for at supporterne føler seg sveket, skuffet og forbannet.

- Ja, dette er jo fotball. Fotball er følelser. Så det har jeg full forståelse for, sier Horneland til lokalavisen.

- Tror ikke han vil lykkes

Flesjå beskriver stemningen blant Haugesund-supporterne som «laber».

- Det er ikke noen positivitet her nå i det hele tatt. Ingen vet hvem som skal trene oss, det er bare rot. Akkurat nå er det voldsomt labert. Dette skulle egentlig være sesongen som vi så frem til, der vi skulle være i skikkelig flyt, sier supporterlederen.

Flesjå sier han er overrasket over at Rosenborg har valgt å gå etter Haugesund-trenerne i det hele tatt.

- Roseborg og Haugesund er to vidt forskjellige klubber. Rosenborg er en ufattelig stor klubb, og når du ser hva de har prestert de siste årene synes ikke jeg at Emberland og Horneland er de rette trenerne for Rosenborg. Men det er min mening.

- Du tror ikke de vil lykkes der?

- Nei, jeg tror faktisk ikke det.

Kjernen: - Tar det hele med ro

I Rosenborg-leiren velger supporterne - i hvert fall Kjernen-talsmann Espen Viken - å ta det hele med stor ro.

- Jeg er av den typen som velger selv hva jeg bruker energi på, og da velger jeg ikke å bruke energi på dette, sier han til Nettavisen.

- Ringer du rundt til supporterne våre treffer du sikkert på en del som er frustrerte over situasjonen. Det er nok flere som gjerne skulle vært foruten alt dette styret.

Viken ønsker uansett Horneland velkommen til klubben, selv om ansettelsen har skapt mer oppstyr enn nødvendig.

- Nå har vi fått Horneland, og som jeg har sagt tidligere har alle Rosenborg-trenere støtte fra supporterne inntil det motsatte er bevist. Han må få en sjanse på lik linje med alle andre.

- Mange er såret

Også Haugesund-supporterne er innstilt på at trenerduoen til syvende og sist får ta over Rosenborg-skuta. Supporterleder Flesjå kan ikke love noen hyggelig velkomst når Horneland og Emberland etter alle solemerker gjester Haugesund som Rosenborg-trenere i 2019-sesongen.

- Vi må vel kunne klare å lage et fint banner, sier han og ler.

- Måten dette har skjedd på har ikke vært bra. Andre trenere som har kommet tilbake har blitt hyllet voldsomt for det de har gjort. Men jeg tror faktisk det er så mange som er såret over dette at det blir vanskelig med noen stor applaus når de kommer tilbake.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!