*Nettavisen* Sport.

Sure pupper for Ståle

Foto: (TV 2 Danmark)

København-spillerne var sure etter tapet, men noen prøvde i det minste å muntre dem opp.

27.08.09 13:38

FC København gikk på et surt tap i Champions League på onsdag. Spillerne var naturligvis ikke særlig blide da de landet på dansk jord igjen.

Ingen av spillerne ville prate med dansk TV 2, men det var en helt annen person som stjal showet, og Ståle Solbakkens oppmerksomhet.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Midt under et intervju løper med den norske treneren, kommer en jente løpende med blottede bryster. Til alt hell for Solbakken, var intervjuet akkurat ferdig.

Om jenten lyktes i å muntre opp laget, sier TV 2 ingenting om.

Se videoinnslaget på dansk TV 2 her

Fra ros til fiasko

Onsdag formiddag ble Ståle Solbakken rost opp i skyene. «Ståle bare bedst» skrev danske sporten.dk.

- Tallene sier alt. Med 4-1-seieren over FC Midtjylland ble Ståle Solbakken den FCK-treneren med flest seirer i klubbens historie. Legg til massiv deltakelse i europeisk fotball gjennom de fire siste sesongene, skrev sporten.dk

Et par timer senere var tonen imidlertid helt en annen.

- «FC Fiasko mangler klasse og ryggrad» og « Fiaskoen er en realitet», skriver den samme avisen i dag.

Ekstra Bladet følger opp med «FC Kollaps» og skriver at dette var en «Fiasko. Fiasko. Pinlig fiasko».

Ekstrabladets kommentator påpeker at FC København nå har røket ut mot flere antatt dårligere motstandere. Slovenske Gorica, skotske Aberdeen – og nå det kypriotiske laget Nicosia.

- Det kan godt hende at den norske treneren mener at vi skal juble over den europeiske suksessen han har skapt de siste fire årene i klubben. Og så skal vi se på denne nedturen som et uhell. Men nei, gode ståle: Dette er ikke bare en fiasko for klubben, en bitter pille for dansk fotball som helhet, det er også en alvorlig ripe i din trenerlakk.

- Forrige sesong var ikke FCK-treneren imponert over at AaB kvalifiserte seg til Champions League fordi de slo to «tegneserielag». Nå er hans eget lag slått ut av et lag som er nr. 177 i Europa.

- Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at så mange spillere kunne få en kollektiv kollaps på samme tid, sier kommentatoren.

- Største skuffelsen
Ståle Solbakken er i hardt vær, og han er klar over det selv.

- Det er den største skuffelsen i mitt fotballiv. Vi er bedre enn dem. Dem burde vi slå ut over to kamper, sier Solbakken til Ekstra Bladet

Det påpekes også at den hardtsatsende danske klubben nå går glipp av inntekter i 100 millionersklassen som følge av manglende Champions League deltakelse.

Ekstra Bladet har også tatt seg bryet å lete på internett etter flere kommentarer. I tillegg til å finne ut flere dansker nå er flaue av å være FCK fan, har de også lett på norske diskusjonsforum og funnet nordmenn som håner danskene for Champions League-exiten.

En liten trøst kan være at Danmark nå har Europa League igjen å spille for. En god innsats der kan gjøre at Danmark, som nå ligger på 12. plass på landsrankingen, blir direktekvalifisert til Champions League.

Det kan de sikkert trenge.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.