RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suspendert etter sexprat med mindreårige

Foto: Lynne Cameron (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Fotballstjerne byttet nakenbilder med ungjenter.

Craig Thomson (20) har vært fast inventar i forsvaret til den skotske klubben Hearts de siste to sesongene.

Men tirsdag ble han suspendert, opplyser klubben på sin egen hjemmeside. Thomson skal ha fått beskjed om å holde seg borte fra klubbens treningfelt inntil videre.

Oppført i sex-register
Årsaken er at 20-åringen nylig ble dømt for upassende oppførsel overfor to mindreårige jenter på internett. Thomson skal blant annet ha byttet nakenbilder med de to 15 år gamle jentene. Thomson var selv 19 år da han var i kontakt med jentene.

Thomson fikk en bot på 4000 pund og vil være oppført i det britiske sexforbryterregisteret i fem år.

Hearts ville først ikke straffe spilleren, og argumenterte for at det fantes formildende omstendigheter og at det Thomson hadde gjort var et resultat av naivitet og sviktende dømmekraft, heller enn noen onde baktanker.

Tirsdag gjorde klubben altså helomvending, og la ut en kort melding om at Thomson er suspendert, og at klubben ikke kommer til å kommentere saken ytterligere.

Mistet sponsor
Avgjørelsen om å sparke Thomson kommer etter massiv kritikk fra klubbens supportere, en interesseorganisasjon fra misbrukte barn og skotske politikere.

Også sponsorene har kritisert klubben, og en sponsoravtale som ble inngått med drikkevareleverandøren MacB ble opphevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere