*Nettavisen* Sport.

Suverene Bayern ble seriemester

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix

Storklubben tilbake på topp i Tyskland.

06.04.13 22:49

FRANKFURT - BAYERN MÜNCHEN 0-1:

Bayern München har vært suverene i tysk Bundesliga denne sesongen og allerede lørdag kunne storklubben feire ligamesterskapet.

Dette var 23. gangen at klubben gikk til topps i Tyskland. Den første ligatittelen kom tilbake i 1932.

De to siste sesongene har den stolte klubben måttet se Borussia Dortmund foran seg på tabellen, men i år har det aldri vært noen tvil om hvor gullet skulle havne.

På 28 kamper har Bayern vunnet 24, spilt tre uavgjort og tapt kun én kamp. Laget har scoret 79 ganger og bare sluppet inn 13.

Etter 1-0-seieren over Eintracht Frankfurt står München-klubben med 75 poeng nå seks kamper gjenstår. De ligger 20 foran Dortmund på andreplass.

Nå er det bare 18 poeng igjen å kjempe om i Bundesligaen.

Møtet med Frankfurt ble imidlertid ingen parademarsj for klubben som også har ett bein i semifinalen av Champions League denne sesongen.

Unggutten David Alaba bommet på et straffespark etter 27 minutter og trener Jupp Heynckes og hans menn måtte vente til et stykke ut i andre omgang for revansj.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix

Da ordnet veteran og stjernespiller Bastian Schweinsteiger scoring i det 53. minutt. Dette holdt til ny seier, tre poeng og gulljubel for gjestene.

Hovedtrener Jupp Heynckes vant fire ligamesterskap som spiller for Borussia Mönchengladbach og har nå vunnet tre som trener, alle med Bayern München.

67-åringen har ledet klubben i tre perioder. Den første var 1987 til 1991, før han kom tilbake i 2009 og gikk på sin tredje runde i 2011.

Etter den inneværende sesongen takker ringreven igjen for seg og blir erstattet av spanske Josep Guardiola.

Guardiola vant seks ligamesterskap som spiller i Barcelona og eldet klubben til tre ligatitler som trener, men får likevel en stor oppgave med å gjenskape Heynckes suksess i Bayern.

PS. Per Ciljan Skjelbred og Hamburg greide ikke å reise seg etter 2-9-smellen mot Bayern München. Et Freiburg-lag med Vegar Eggen Hedenstad på benken vant 1-0 borte takket være scoring av Jonathan Schmid og inntok dermed femteplassen.

- Det er vanskelig for tiden. I øyeblikket har vi verken form eller selvtillit, sier Hamburgs sportssjef Frank Arnesen.

Skjelbred spilte fram Son Heung-min til et stolpetreff, men mål ble det ikke.

Håvard Nordtveit og hans Borussia Mönchengladbach vant 1-0 over Greuther Fürth med scoring av Luuk de Jong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.