RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svarer på kritikken: - Har ingenting med sult og gnist å gjøre

HARDE TAK: Vegard Forren måtte holde styr på Zlatan Ibrahimovic.
HARDE TAK: Vegard Forren måtte holde styr på Zlatan Ibrahimovic. Foto: Trond Tandberg (Getty Images)
Men Vegard Forren innrømmer at han ikke har vært god nok.

LILLESTRØM (Nettavisen): Moldes Vegard Forren har i en årrekke vært én av Tippeligaens beste midtstoppere og 27-åringen har etter hvert også blitt en fast og viktig brikke på landslaget til Per-Mathias Høgmo.

Den inneværende sesongen har imidlertid startet tungt for både Molde og Forren. Stopperen har ikke vist sin beste form i ligaspillet, noe som fikk Nettavisens ekspert Joacim Jonsson til å skrive følgende i sin blogg:

- Forren sier selv han ønsker seg ut igjen, men jeg savner den sulten i øynene han hadde foregående år. Han var litt kvikkere forrige sesong. Han er fortsatt god, men skal han ut (bli solgt til en utenlandsk klubb), så må prestasjonene heves, skriver Jonsson om landslagsstopperen.

- Har sult og gnist
Da Nettavisen fikk en prat med 27-åringen i forkant av fredagens landskamp mot Aserbajdsjan, var Forren til dels enig i kritikken fra svensken, men avviser blankt at han mangler «sulten og gnisten».

- Jeg er for så vidt ganske enig i at jeg ikke har vært på mitt beste. Men det har ingenting med sulten og gnisten å gjøre. Den er der, mer enn noen gang. Jeg har prestert godt, men ikke så godt som jeg ønsker. Nivået mitt har vært på 85-90 prosent av maks, sier stopperen til Nettavisen.

Forren mener småskader har satt ham litt tilbake.

- Jeg har slitt med litt småskader og småtteri. Jeg har ikke vært i min beste form denne sesongen. Jeg må få orden på kroppen, sier han.

- Jeg har fem-ti prosent å gå på for å være så god som jeg ønsker å være. Men det har ikke noe med sulten å gjøre, jeg er alltid fokusert og går til hver kamp for å vinne. Jeg gjør alltid det som trengs og det jeg kan gjøre for at laget skal prestere best mulig. Har jeg sett svakere ut denne sesongen, sammenlignet med i fjor, er det fordi jeg ikke har vært frisk.

- Håp og drømmer
Etter flere gode sesonger i Molde ble Forren solgt til den engelske Premier League-klubben Southampton i 2013. Oppholdet der ble imidlertid en nedtur og han returnerte til Molde senere samme år.

27-åringen er likevel klar på at han vil prøve seg utenlands på nytt og vet at han må storspille her hjemme, for å få en ny sjanse ute.

- Det går ikke an å prate om ambisjoner, hvis jeg ikke kan prestere på et godt nivå i Tippeligaen. Jeg må prestere på trening og i kamp for Molde. Det vet jeg, og skal jeg ha de håpene og drømmene jeg har, må jeg være sulten, ivrig og god for Molde. Jeg har litt mer å gå på, men har også hatt en bra stigning, selv om jeg ikke er der jeg ønsker, mener Forren.

- Det å beholde landslagsplassen er også viktig for meg. Også det kommer gjennom godt spill på klubblaget, legger midtstopperen til.

Det meste tyder på at Forren starter i EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan fredag. Makker blir trolig tysklandsproff Even Hovland.

Håvard Nordtveit flyttes trolig fram på midtbanen.

- Gode relasjoner
Forren og Hovland kjenner hverandre godt fra tiden i Molde.

(artikkelen fortsetter under bildet)

VIL UT: Vegard Forren hadde ikke like stor suksess som Daniel Sturridge i Premier League, men håper på en ny sjanse ute.


- Jeg vil selvsagt være med å bidra, men om jeg spiller sammen med Even eller Håvard Nordtveit, er ett fett for meg. Men jeg har spilt mye med Even før, så det er i hvert fall positivt. Han var solid i møtet med Sverige mandag og viste at han har lyst til å bidra, sier stopperen.

Forren tror det at relasjonene han har med Hovland fra tidligere, kan bli en fordel når de to nå etter alle solemerker skal danne stopperpar.

- Det er en fordel å ha spilt litt sammen før. Vi har gode relasjoner fra Molde-tiden og kjenner hverandre godt. Det er bra! Vi har heller ikke glemt hvordan vi skal spille sammen, forteller Forren til Nettavisen.

27-åringen og Hovland spilte også sammen i andre omgang av møtet med Sverige mandag, noe Molde-spilleren mente fungerte veldig bra.

- Vi var bedre som lag i andre omgang. Vi har tre gode stoppere i Håvard, Even og meg. I tillegg er også Steffen (Hagen) et alternativ, sier han.

Uenig Riise
Nettavisen ga Forren karakteren 6/10 etter møtet med Sverige, etter at Norge holdt nullen mot Zlatan Ibrahimovic og de andre profilene.

Ikke alle var enig. Tidligere landslagsspiller John Arne Riise var blant de som reagerte på at Forren fikk en såpass høy karakter på børsen.

- Nettavisen gir Forren 6 på børsen. Har vi sett to forskjellige kamper? spurte den tidligere Liverpool-helten via nettsamfunnet Twitter.

Fredag bør uansett både Forren og de andre norske gutta være på tå hev. Da skal det kjempes om tre svært viktige poeng på Ullevaal stadion.

P.S. Til tross for at Joacim Jonsson satte spørsmålstegn ved Forren i sitt innlegg, mener den svenske eksperten likevel at 27-åringen har vært Tippeligaens fjerde beste stopper så langt denne sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere