RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sævarsson på vei bort fra Brann

PÅ VEI BORT Birkir Mar Sævarsson.
PÅ VEI BORT Birkir Mar Sævarsson. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)
Islendingen forlater trolig klubben etter kvalik-kampene.

Den islandske backen kan være inne i sin siste sesong som Brann-spiller. Etter det BA erfarer er Brann villig til å la Sævarsson gå om en klubb kommer på banen med det rette tilbudet.

Sævarssons islandske agent, Ólafur Gardarsson, bekrefter at det jobbes i kulissene.

- Han har to viktige kamper igjen for Brann. Vi vil ikke foreta oss noe før de er unnagjort, men selvfølgelig ser vi oss rundt, sier Gardarsson til BA.

Start og Hammarby

Start og den nyopprykkede Allsvenskan-klubben Hammarby kan være to aktuelle arbeidsgivere. Begge klubbene skal ha sjekket ut Sævarsson i sommer uten at interessen materialiserte seg i noe mer da.

- Jeg vil ikke kommentere spesifikke klubber, men der er interesse, bekrefter Gardarsson.

Start-trener Mons Ivar Mjelde var den som hentet Sævarsson til Brann sommeren 2008. Også Hammarby kjenner Sævarsson ekstra godt ettersom Mjeldes tidligere assistent, Patrik Hansson, nå er assistent der.

Vindheim tok plassen

Ólafur Gardarsson sier han og Sævarsson er enige med Brann om fokusere på å fullføre sesongen.

- Vi vil vite mer etter kvalifiseringskampene. Vi er enige om å la situasjonen ligge til disse to kampene er spilt, sier Gardarsson.

Sævarsson var bankers på Brann-laget i tre hele sesonger før Andreas Vindheim plutselig kom opp i A-stallen og henviste ham til benken denne sesongen.

Da hadde islendingen spilt samtlige serieminutter i 2013 og 2012.

Sluttspill med Island

Etter det BA erfarer vil trener Rikard Norling satse på Vindheim, som har tatt steget opp på U21-landslaget, også i årene som kommer.

Det vil i så fall være lite gunstig for en 30-åring som har vært så godt som fast på Island og som har mulighet til å få spille landets første mesterskap i historien om de skulle lykkes i EM-kvalifiseringen.

Etter tre kamper topper Island overraskende kvalifiseringsgruppe A, foran storheter som Tsjekkia, Nederland og Tyrkia.

Sævarsson er for tiden på landslagssamling med Island. Han spilte privatkampen borte mot Beliga i midtuken og var på banen i hele kampen som endte med 1-3-tap. Søndag venter Tsjekkia hjemme på Reykjavik.

- Jeg vil ikke kommentere noe mer enn agenten min har gjort. Fokuset mitt er på kvalifiseringskampene, skriver Birkir Már Sævarsson i en tekstmelding til BA.

- Stoppet Robben

Landslagsfotball er alltid et utstillingsvindu, men Gardarsson tviler på om Sævarsson får starte søndag.

- Han mistet plassen da han havnet på benken i Brann. Før Belgia-kampen hadde vi vunnet tre kamper på rad, og jeg forventer ikke at treneren skifter på laget da, men han spilte veldig bra mot Belgia, sier Sævarssons agent.

I sist VM-kvalifiseringskamp, da Nederland ble slått 2-0 hjemme i Reykjavik, entret Sævarsson banen i andre omgang.

- Da kom han inn som venstreback mot Arjen Robben og gjorde det veldig bra, sier Gardarsson.

- Burde han spilt mer for Brann i år?

- Jeg kan ha min mening, men det er trenerens mening som teller, svarer agenten.

Før han fleipende legger til:

- Men du kan jo minne Brann på hvor mange islendinger de hadde da de sist vant noe!

I gullsesongen utgjorde som kjent landsmennene Kristján Örn Sigurdsson og Ólafur Örn Bjarnason Branns midtforsvar, og på benken hadde de Ármann Smári Bjørnsson som «superreserve».

Lukrativ langtidskontrakt

Det har ikke lyktes BA å få kontakt med Sævarsson fredag formiddag.

Det som kan stikke kjepper i hjulet for en overgang er at Sævarsson så sent som i mai 2013 skrev under på en lukrativ kontrakt med Brann ut 2016-sesongen.

Islendingen tjener rundt halvannen million kroner i året, og både han selv og familien er godt etablert og trives i Bergen.

- Vi ønsker ikke å kommentere noe som helst. Hele klubben er opptatt av at vi har to kvalifiseringskamper foran oss. Når de er spilt vil det sikkert bli bevegelser, som er helt naturlig. Det ser vi i andre klubber allerede, men vi må vente til vår sesong er over, sier Roald Bruun-Hanssen til BA.

Selv om agent Gardarsson hevder å jobbe lite med saken nå, er han sikker på at Sævarsson finner seg ny klubb om han må.

 - Vil Birkir ha problem med å finne seg ny klubb?

-Nei, svarer Olafur Gardarsson kort.

Sævarsson var tilbake på Brann-laget i kampene mot Bodø/Glimt og Sogndal, før han måtte sone karantene mot Haugesund sist.

Les flere saker fra Bergensavisen


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere