RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svarte på alle spørsmål, bortsett fra ett

Foto: Getty Images / All Over Press
Sir Alex Ferguson-assistent satte fyr på ryktebørsen.

Mandag hadde David Moyes sin første dag på jobben som Manchester United-manager.

Med seg hadde han blant andre Steve Round, som er ansatt som klubbens nye assistenttrener.

Mike Phelan, som i flere år var sir Alex Fergusons assistent, fikk i juni nemlig beskjed av Moyes at han ikke var ønsket med videre.

- Mister Ferguson-effekten
I et radiointervju med BBC mandag kveld, forteller Phelan blant annet om hans tanker om Manchester Uniteds framtid uten Ferguson.

- Han har vært der veldig lenge, så det er en mulighet at det å ikke ha sir Alex Ferguson på sidelinjen definitivt kan komme til å ha en effekt i enkelte kamper. Jeg tror det, fordi hans væremåte fikk laget til å vinne kamper, sier Phelan til BBC.

Ferguson-assistenten mistet altså United-jobben etter at Moyes ble ansatt som klubbens nye manager.

- Moyes trenger flaks
Phelan forteller imidlertid at den tidligere Everton-manager var usikker på hva han skulle gjøre med ham.

- Vi snakket åpent og ærlig. Jeg snakket med han et par ganger, han var ikke sikker på hva han skulle gjøre. Litt senere fikk jeg beskjeden om at jeg ikke var ønsket som en del av laget hans, men det er greit, man kommer seg videre, forklarer Phelan.

- Jeg ønsker ham lykke til. Jeg tror han kommer til å trenge det, for alle trenger flaks. Det kommer til å bli en vanskelig jobb for ham, men det kommer til å bli en fantastisk jobb, sier Phelan.

Den siste tiden har det blitt skrevet mye om at Wayne Rooney ønsker seg bort fra Manchester United. Phelan tror også at Rooney vurderer nye muligheter.

- Wayne er i den største klubben du kan være i. Hvorfor skal du sette det på spill om du ikke ønsker nye utfordringer og at du føler at den utfordringen ikke finnes i Manchester United, sier Phelan.

Ville ikke snakke om Ronaldo
Det har også blitt spekulert i om tidligere United-stjerne Cristiano Ronaldo kan komme til å returnere til Old Trafford denne sommeren.

I intervjuet med BBC svarte Phelan åpent på samtlige spørsmål med unntak av da programlederen lurte på om Manchester United jobber med å hente tilbake Ronaldo.

- Ingen kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere