RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svartmaling mot rasisme

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Spillerne i den spanske klubben Getafe kan komme til å spille neste kamp med svart maling i ansiktet - som en protest mot rasismen som har preget spansk fotball de siste ukene.

Getafes formann Angel Torres bekrefter overfor spansk radio at planene om å dekke ansiktet til spillerne allerede er klare før helgens oppgjør mot Villarreal.

Torres er i harnisk etter at noen av klubbens tilhengere kom med rasistiske tilrop mot Barcelonas fargede spisa Samuel Eto'o forrige uke, og lover å stenge ut syndebukkene på livstid dersom han finner ut hvem de var.

- Vi reagerer mot rasisme og kommer til å vise dette. Jeg har foreslått at spillerne mine skal male seg i ansiktet i neste ligakamp vi spiller på hjemmebane i protest, sa Torres til Punto Radio ifølge TT.

De siste ukene har flere tilfeller av rasisme dukket opp i spansk fotball. Englands fargede spillere ble hånet med apekattlignende lyder fra flere hundre spanske fans i en vennskapskamp mot Spania. Samme behandling fikk Bayer Leverkusens brasilianske spillere under en Champions League-kamp mot Real Madrid uken etter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere