RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svein Bakke er død

KLUBBLEGENDE: Svein Bakke, her i perioden som Sogndals sportsdirektør. Bildet er tatt etter en kamp mot Rosenborg på Lerkendal i 2004, der Bakke gratulerte tidligere Sogndal-spiller Robbie Russell med seieren.
KLUBBLEGENDE: Svein Bakke, her i perioden som Sogndals sportsdirektør. Bildet er tatt etter en kamp mot Rosenborg på Lerkendal i 2004, der Bakke gratulerte tidligere Sogndal-spiller Robbie Russell med seieren. Foto: Geir Otto Johansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ble 62 år gammel.

Svein Bakke, som var sentral da Sogndal etablerte seg som en toppklubb i fotball, døde onsdag. Han ble 62 år gammel.

Rolf Navarsete, mangeårig leder og spiller i Sogndal, bekrefter dødsfallet overfor Bergens Tidende. Bakke døde brått og uventet.

Bakke spilte for Sogndal fra 1971 til 1990. Han var lagets fremste profil da det i 1976 spilte seg fram til cupfinale som 3.-divisjonslag, og noen år senere rykket opp i øverste divisjon. Han scoret 321 mål på 514 kamper for klubben.

(artikkelen fortsetter under bildet)

STARTEN: 3.-divisjonslaget Sogndal imponerte i cupfinalen mot Brann på Ullevaal i 1976, men ble til slutt slått på den våte og tunge banen. Her er Svein Bakke, Sogndal (hvit drakt), i kamp om ballen med Egil Austbø, Brann.

Han var senere sportslig leder og sportsdirektør i klubben.

Han var far til Sogndal-trener, tidligere landslagsspiller og englandsproff Eirik Bakke, som sist sesong førte laget tilbake til eliteserien.

- Sammen med Rolf Navarsete var Svein Bakke den som gjorde Sogndal til en moderne toppklubb. Som spiller var han en veldig god offensiv midtbanespiller som scoret mange mål. Han var et flott menneske og en hedersmann, sier Bergens Tidendes mangeårige fotballkommentator Tore Strand. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere