*Nettavisen* Sport.

Sveits sjokkerte England

Foto: Ap/Scanpix

Nå står EM-plassen i fare for Fabio Capello.

05.06.11 08:05

ENGLAND - SVEITS 2-2:

England er ranket som verdens sjette beste fotballandslag. Sveits finner du på Fifa rankingens 25. plass - 14 hakk lenger ned enn Norge.

På engelskmennenes eget gress, Wembley Stadium, var det likevel gjestene som imponerte.

Den viktige EM-kvalifiseringskampen endte 2-2 og med poengdeling.

Sveits sjokkerte Wembley
Og det var faktisk flaks for den soleklare forhåndsfavoritten England.

To kjappe scoringer av Tranquillo Barnetta sørget nemlig for at Sveits gikk opp i en 2-0-ledelse før pause. Et svakt engelsk forsvarsspill må legges til grunn for baklengsmålene.

De fotballgale engelske supporterne, som har måttet tåle drøssevis med skuffelser de siste årene, fikk en sjelden oppløftning da Frank Lampard reduserte til 2-1 på straffe, etter at Jack Wilshere - for øvrig et positivt glimt i den engelske troppen - ble felt av Arsenal-kamerat Johan Djorou.

Og heldigvis for en presset Fabio Capello, resulterte et heftig England-press i utligning etter hvilen. Ashley Young, som ble byttet inn for Lampard, styrte ballen i mål etter flott forarbeid av Leighton Baines og James Milner.

Mister England VM-billetten?
Vertene var nærmest matchvinnerscoringen i sluttminuttene, men 2-2 ble fasit på Wembley.

Ett poeng mot Sveits på eget gress, er ingenting å juble for i England. Capello topper fortsatt Gruppe G med elleve poeng, men like bak jager Montenegro, som spilte uavgjort 1-1 mot Bulgaria i sin femte kvalifiseringskamp. Begge har 11 poeng, mens Sveits, Bulgaria og Wales pryder plassene under, med henholdsvis fem, fem og null poeng.

Tre Spurs-mål i russisk seier
Tottenham-spiller Roman Pavlyuchenko scoret hat trick da Russland slo Armenia på hjemmebane i EM-kvalifiseringsgruppe B.

Armenia og Marcos Pizzeli puttet kampens første, og sitt eneste, mål, i kampen som endte 3-1 og med full poengpott til Russland.

Samtidig fikk Slovakia med seg tre poeng mot Andorra, og Irland slo Makedonia. Dermed er status i gruppa at tre nasjoner står med 13 poeng. Slovakia topper, med Russland og Irland like bak.

I Gruppe F ligger Hellas best an med 14 poeng etter 3-1-seier over Malta. Kroatia ligger på plassen bak med ett poeng mindre. Israel slo Latvia 2-1 og har like mange poeng som Kroatia, men med én kamp mer spilt. Georgia, Latvia og Malta følger på plassende under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag