RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveits-stjerne bommet med vilje

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
- De fleste ser nok på meg som en forræder, sier 19-åringen.

Supertalentet Granit Xhaka, som nok mange husker fra Basels lag i Champions League sist sesong, har albanske foreldre, men spiller for Sveits.

Xhaka ble født i Kosovo og familien flyttet til Sveits under Jugoslavia-krigen på 1990-tallet.

19-åringen var på banen da sveitserne møtte nettopp Albania i Norges VM-kvalifiseringsgruppe tirsdag, og innrømmer at det var en vanskelig kamp.

- En forræder
Borussia Mönchengladbach-spilleren skriver blant annet på sin Facebook-side at han med vilje misbrukte en stor målsjanse i oppgjøret, fordi han ikke ville score mot moderlandet.

- De fleste ser nok på meg som en forræder nå, skriver Xhaka om hendelsen.

Det var syv minutter før slutt at spilleren fikk en stor sjansen til å øke sveitsernes ledelse, men i stedet for å banke den i målet, trillet han den inn til Albanias målvakt som fikk sparket unna.

- Emosjonell kamp
Etter at oppgjøret var over, en kamp Sveits vant med 2-0 etter mål av Xherdan Shaqiri og Gökhan Inler, ble Xhaka pepet av banen av egne tilhengere.

- Jeg føler meg hundre prosent albansk og kampen ble veldig emosjonell for meg. På et tidspunkt visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre eller hvordan jeg skulle oppføre meg, sier Xhaka.

Sveits har uansett fått en knallstart i gruppe E, der Norge fikk sine tre første poeng mot Slovenia tirsdag. Sveitserne topper gruppen med full pott og 4-0 i målforskjell fra to kamper.

Se missen her (3,30 ut i videoen):

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere