*Nettavisen* Sport.

Svekket, men sultne

Foto: (AP/Scanpix)

Skal Liverpool klare å innta tabelltoppen uten Torres og Gerrard?

07.02.09 11:02

Med full pott mot Portsmouth på Fratton Park lørdag, kan Liverpool innta tabelltoppen foran Manchester United. Men fraværet av sentrale spillere skaper hodebry for Rafael Benitez, og gjør bortekampen mot Portsmouth vanskelig.

Liverpool-manageren innrømmer at han venter lengst mulig før han plukker ut startelleveren som møter Pompey lørdag.

Sliten Torres
– Torres er frisk, men sliten. Jeg er usikker på om han er klar til i morgen. Guttene spiller mange kamper, ofte to kamper i uken, og for noen av spillerne blir det vanskelig å håndtere. Vi tar en stor risiko om vi ikke lar spillerne hvile, sa Rafael Benitez på fredagens pressekonferanse.

Onsdagens cupkamp mot Everton viste seg å koste dyrt for Benitez` mannskap. Etter 118 minutter uten mål kom scoringen i Evertons favør, kun få sekunder før kampen skulle bli avgjort på straffer. I tillegg pådro Lucas seg rødt kort i løpet av kampen, og Liverpool røyk smertelig ut av FA-cupen.

Torres spilte store deler av kampen, men virket sliten. Spanjolen mangler kamptrening etter hamstringsskaden, og ble byttet ut mot slutten.

Tynn stall
Xabi Alonso pådro seg en smell i ekstraomgangene i samme kamp, og når Steven Gerrard i tillegg også er ute med skade, begynner Benitez å få en stor utfordring med laget. Steven Gerrard forlot matta på Goodison Park et kvarter ut i cupkampen mot Everton, og skadefraværet blir trolig i minst tre uker for Liverpool-kapteinen. Hvis Alonso ikke blir klar lørdag, er Javier Mascherano den eneste sentrale midtbanespilleren igjen på førstelaget.

Salget av Robbie Keane gir stallen færre kandidater også på topp. Velger Benitez å holde en sliten Torres ute mot Portsmouth, og Lucas står over med karantene, ser Liverpool sårbare ut i front

Tror på laget
Til tross for skadeutfordringer holder Rafael Benitez fast på at Liverpool kommer til å prestere godt også i kampene fremover.

– Vi har nok kvalitet i laget. Kuyt, Babel, Torres og Ngog. Vi har mange dyktige spillere helt fremme, beroliger Benitez.

Også Dirk Kuyt bekrefter optimismen i laget til tross for Everton-nederlaget og skadefravær i laget.

– Cuptapet var skuffende, men sånn er fotball. Nå må vi se fremover, understreket Liverpool-spissen.

– Vi har fortsatt mye å vinne. Vi er i Champions League, og kjemper om Premier League-tittelen. Vi har på ingen måte grunn til å miste motet.

– Nøkkelen er hvordan vi møter dette. Vi har vist før at vi kan komme tilbake, og derfor skal vi vinne på lørdag mot Portsmouth, sa Kuyt.

Jevnt i bunnen
Portsmouth må vinne på Fratton Park lørdag for å unngå nedrykksspøkelset. Kun to poeng skiller de syv nederste lagene på tabellen, og Tony Adams gutter har all grunn til å lage vanskeligheter i Liverpools jakt på ligaledelsen.

Foreløpig må Liverpool bevise at de har en stall som kan beholde nivået til tross for spillerfraværet. (ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag